"Πραξικόπημα" από τον Ιταλό Πρόεδρο - Για εσχάτη προδοσία θέλουν να τον πάνε τα 5 Αστέρια

Freepen.gr - Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική Ιταλία μετά το βέτο του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα στον ορισμό του 81 ετών Πάολο Σαβόνα ως υπουργού οικονομικών του Συνασπισμού των 5 Αστέρων και της Λίγκας του Βορρά.

O Πάολο Σαβόνα θεωρείται ευρωσκεπτικιστής, αντίπαλος της Γερμανίας και βλέπει το ευρώ ως την ολοκλήρωση των γερμανικών ιδεών υπεροχής στην Ευρώπη.

Ως εκ τούτου ο  ο εντολοδόχος πρωθυπουργός καθηγητής Τζουζέπε Κόντε, που στηριζόταν από το Κίνημα Πέντε Αστέρων και τη Λέγκα του Βορρά, παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας. Πηγές των Πέντε Αστέρων δήλωσαν στο πρακτορείο ANSA ότι ο Ματταρέλα έθεσε βέτο στην υποψηφιότητα του καθηγητή Πάολο Σαβόνα για το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Ματαρέλα κάλεσε τη Δευτέρα στο προεδρικό μέγαρο τον Κάρλο Κοταρέλι, πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ΔΝΤ, δίνοντάς του εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Ο Κοταρέλι, είχε ετοιμάσει λίστα για περικοπές άχρηστων δημοσίων δαπανών, ως σύμβουλος των κυβερνήσεων των Λέττα και Ρέντσι. Ωστόσο πολύ δύσκολα θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, συνεπώς θα χειριστεί μόνο τρέχονται ζητήματα μέχρι τις επόμενες εκλογές το φθινόπωρο.

Παράλληλα ο αρχηγός του κόμματος των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε στη RAI πως ζητήσει να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να απαγγελθεί κατηγορία εσχάτης προδοσίας στο Ματταρέλα επικαλούμενος το άρθρο 90 του ιταλικού συντάγματος, που αναφέρεται στην εσχάτη προδοσία και την επίθεση κατά ίδιου του Συντάγματος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail