Η Γαλλία θα αποκτήσει και 5ο πυρηνικό υποβρύχιο Barracuda - Η επιπλέον δυνατότητά του

Freepen.gr - Η Γαλλία προχωρά στην απόκτηση ενός πέμπτου πυρηνικού επιθετικού υποβρυχίου Barracuda, όπως επιβεβαίωσε το Υπουργείο Αμυνας με δήλωσή του.

Η απόφαση ελήφθηκ κατά τη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Christophe Prazuck, αρχηγός του γαλλικού ναυτικού, δήλωσε στην κοινοβουλευτική επιτροπή άμυνας τον Οκτώβριο ότι αναμένεται να παραγγελθεί το πέμπτο σκάφος το 2018.

Το προϋπολογισμός για την περίοδο 2019-2025 περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση έξι υποβρυχίων Barracuda, εκ των οποίων τέσσερα πρόκειται να παραδοθούν μέχρι το 2025, δήλωσε το υπουργείο.

Το Barracuda θα οπλισθεί με ναυτικούς πυραύλους κρουζ ενώ θα είναι ικανό να αναπτύσσει ειδικές δυνάμεις κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Η παράδοση του Suffren, του πρώτου σκάφους της κατηγορίας Barracuda, αναμένεται το 2020, με καθυστέρηση τριών ετών.

Η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας Φλορένς Παρλί ανήρτησε στο twitter ότι η στρατηγική αυτονομία σημαίνει ικανότητα παρέμβασης οπουδήποτε και αυτό έδωσε την εντολή για την παραγγελία ενός πέμπτου υποβρυχίου της κλάσης Barracuda.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail