Τι κάνεις όταν 40.000 εξαγριωμένοι κι αφιονισμένοι με όπλα, μολότωφ και κόφτες ξεκινούν επίθεση;

Βεβαίως είναι φριχτό να σκοτώνονται τόσοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά. Καιρός όμως είναι να διαπιστώσουμε ότι ζούμε σε έναν φριχτό πραγματικό κόσμο. Μακάρι να μην ήταν φριχτός. Όμως είναι. Μακάρι να μην υπήρχαν κράτη, σύνορα, εχθροί. Όμως υπάρχουν. 


Κι όσο υπάρχουν, τα κράτη που περιφρουρούν την ίδια τους την υπόσταση, οφείλουν να τα προστατεύουν. Τι κάνεις λοιπόν όταν χιλιάδες εξαγριωμένοι εχθροί, αφιονισμένοι από τις προτροπές της Χαμάς, πέφτουν πάνω στον φράχτη με όπλα, μολότωφ και κόφτες και προσπαθούν να τον περάσουν; Δεν είναι μερικές εκατοντάδες. Είναι 40.000 που επιτίθενται σε 13 σημεία του φράχτη. 

Ακούω προτάσεις. 

Μέχρι στιγμής ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος είναι η χρήση των όπλων. Δυστυχώς. Δεν έχει ανακαλυφθεί άλλος. Δυστυχώς. Δεν ρίχνεις δακρυγόνα, ούτε σπρέι πιπεριού. Πυροβολείς. Δυστυχώς. Διότι αν δεν πυροβολήσεις θα περάσουν τα σύνορα και πια δεν θα έχεις κράτος. Λυπάμαι που δεν υπάρχει εναλλακτική. Δεν είναι δική μου επιλογή να μην υπάρχει. Είναι επιλογή ενός φριχτού, πραγματικού κόσμου. Όπως δεν υπάρχει εναλλακτική αν αποφασίσεις να πηδήξεις από την ταράτσα. Θα σκοτωθείς. Κι αν πηδήξεις μαζί με το παιδί σου θα σκοτωθεί κι αυτό. 

Υ.Γ. 1 Είναι αυτονόητο το δικαίωμα του Ισραήλ να έχει πρωτεύουσά του την Ιερουσαλήμ όσο αυτονόητο είναι το δικαίωμα της Ελλάδας να έχει πρωτεύουσα την Αθήνα. Κι είναι αυτονόητο ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται γι’ αυτό.

Υ.Γ. 2 Χαμάς: τρομοκρατική ισλαμιστική οργάνωση με διακηρυγμένο στόχο την εξάλειψη του κράτους του Ισραήλ μέσω του ιερού πολέμου, σύμμαχος του ISIS με τον οποίον συχνά «κοντράρονται» για το ποιος είναι ο πιο αδίστακτος τζιχαντιστής. Παλαιστίνιοι τζιχαντιστές, το 2011, μπήκαν νύχτα στο σπίτι της (εβραϊκής) οικογένειας Fogel (πατέρας 36 ετών, μητέρα 35 ετών και τρία παιδιά 11 ετών, 4 ετών και 3 μηνών) και τους έσφαξαν όλους με μαχαίρι την ώρα που κοιμόντουσαν. Το 32% των Παλαιστινίων, σε δημοσκοπική έρευνα, υποστήριξε τη σφαγή της οικογένειας! Η Χαμάς είναι η οργάνωση που εκτόξευε ρουκέτες από παλαιστινιακά σχολεία και νοσοκομεία, ποντάροντας στη συγκίνηση της διεθνούς κοινής γνώμης από τις φωτογραφίες που θα προέκυπταν από τον αναπόφευκτο βομβαρδισμό των βάσεων εκτόξευσης από το πυροβολικό του Ισραήλ. Είναι οι ομοϊδεάτες της οικογένειας που ανατινάχτηκε στην Ινδονησία για να σκοτώσει απίστους και να πάει στον παράδεισο. Αυτό πιστεύουν οι μανάδες της Χαμάς όταν παίρνουν και τα παιδιά τους μαζί τους προσπαθώντας να εισβάλουν στο Ισραήλ και τελικά προστίθενται μαζί μ'αυτά στον αριθμό των θυμάτων. Ναι, ο κόσμος μας είναι φριχτός. Τουλάχιστον να μάθουμε να τον διαβάζουμε σωστά.

Υ.Γ. 3 Και να θυμάσαι, όταν σερφάροντας από τον καναπέ σου, με τον αχνιστό καφέ δίπλα και βλέποντας φωτογραφίες ματωμένων θυμάτων εκφράζεις τον αποτροπιασμό σου, ότι εκεί δεν παίζουν βίντεο γκέιμς. Το Ισραήλ αγωνίζεται να επιβιώσει στο στόμα του λύκου ανάμεσα σε εχθρούς που δεν αποδέχονται ούτε καν την ύπαρξή του και έχουν ορκιστεί να το εξαφανίσουν.

photo: WikimediaImages / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail