Η ώρα της Νταράα κι ας χτυπιούνται οι ΗΠΑ - Οι 3 επιλογές που έδωσαν Δαμασκός & Μόσχα στους τρομοκράτες

Freepen.gr - Μια στρατιωτική πηγή στη Δαμασκό ενημέρωσε το Al-Masdar News ότι χθες το βράδυ μια κοινή συριακή-ρωσική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τις αντιπολιτευτικές φατρίες σε αρκετές πόλεις της Dara'a για να συζητήσουν όρους συμφιλίωσης.

Σύμφωνα με την πηγή, η κοινή συριακή-ρωσική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με ανταρτικές ομάδες και κοινοτικούς ηγέτες στο Mahajah, Ibta, Da'el και σε αρκετές άλλες μικρές πόλεις στη βορειοανατολική Dara'a.

Η πηγή πρόσθεσε ότι ο Συριακός Στρατός και το Ρώσικο Κέντρο Συμφιλίωσης έδωσαν στους αντάρτες τρεις επιλογές:

- Απόσυρση / έξοδος από πόλεις (εκκένωση)
- Παραμονή στις πόλεις και διευθέτηση των νομικών υποθέσεών τους (συμφιλίωση)
- Αντιμετωπίση αποφασιστικής στρατιωτικής επιχείρησης

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία απάντηση. Ωστόσο οι ΗΠΑ που έσπευσαν να απειλήσουν τη Δαμασκό για πιθανή παραβίαση της εκεχειρίας, δεν μπορούν να διαμαρτύρονται. Η Συρία προσφέρει μέχρι και άφεση αμαρτιών στους τρομοκράτες αν παραδώσουν τα όπλα τους και να παραμείνουν στην περιοχή. Η όποια πολεμική επιχείρηση θα είναι δική τους επιλογή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail