Απίθανοι ανώνυμοι μάρτυρες: «Ο πάστορας ήθελε να φτιάξει Χριστιανικό Κουρδικό Κράτος» - Τον πάνε για 35 χρόνια μέσα

Freepen.gr - Νέες διαστάσεις λαμβάνει η δίκη του Αμερικανού πάστορα Andrew Craig Brunson, που διεξήχθη με την κατηγορία της κατασκοπείας και βοήθειας τόσο του PKK όσο και της FETÖ, που αναβλήθηκε τη Δευτέρα για νέα ακρόαση στις 18 Ιουλίου με απόφαση του δικαστηρίου να παραμείνει ο κατηγορούμενος στη φυλακή.

Αυτήν τη φορά ένας ανώνυμος μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι ο Αμερικανός βοήθησε τρομοκράτες του ΡΚΚ και σκόπευε να δημιουργήσει ένα χριστιανικό κουρδικό κράτος, ανέφερε η Υπηρεσία Anadolu.

Ο Μπράνσον απέρριψε τον ισχυρισμό στη δεύτερη συνεδρίαση της δίκης του, επιμένοντας ότι ποτέ δεν επέτρεψε "η πολιτική να εισέλθει στην εκκλησία".

"Βοηθώ τους Σύριους πρόσφυγες, λένε ότι βοηθάω το ΡΚΚ. Δημιουργώ μια εκκλησία, λένε ότι πήρα βοήθεια από το δίκτυο του Γκιουλέν", δήλωσε ο Μπράνσον, αναφερόμενος στις μαρτυρίες ανώνυμων μαρτύρων στο δικαστήριο.

Ο 50χρονος ευαγγελιστής πάστορας από το Black Mountain της Βόρειας Καρολίνας αντιμετωπίζει την πιθανότητα 35 χρόνων φυλάκισης στην Τουρκία με την κατηγορία της "διάπραξης εγκλημάτων για λογαριασμό τρομοκρατικών ομάδων χωρίς να είναι μέλος" και της "κατασκοπείας".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail