Χοντρό χουνέρι για την Τουρκία αποκαλύπτει δημοσιογράφος - Πόσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να...τουρκέψουν αν επενδύσουν $ 2 εκ.


Shahrokh - pixabay
Freepen.gr - Ένα νέο τουρκικό φιάσκο αποκαλύπτει ο εξόριστος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ μέσω twitter. Όπως σημειώνει, το Δεκέμβριο του 2016 η κυβέρνηση του Ερντογάν προσέφε την τουρκική υπηκοότητα σε ξένους με τον όρο να επενδύσουν στη γειτονική χώρα δύο εκατομμύρια δολάρια.

Από τότε μέχρι σήμερα μόνο ένας (!) εκμεταλλεύθηκε την...προσφορά. Το στοιχείο προέκυψε από την απάντηση του τούρκου υπουργού οικονομίας Nihat Zeybekci σε κοινοβουλευτική ερώτηση.

Η μαζική κατάρρευση των επιχειρήσεων και η παράνομη κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αξίας τουλάχιστον 11 δις δολαρίων για περισσότερες από 1000 εταιρείας από το 2016 έχει τρομοκρατήσει τους επενδυτές, σημειώνει ο Μποζκούρτ και καταλήγει υπογραμμίζονται ότι στην πραγματικότητα πολλοί Τούρκοι έχουν ξεκινήσει να μεταφέρουν την περιουσία τους στο εξωτερικό. Συνεπώς δεν πρέπει να υπάρχει καμιά απορία γιατί κανείς δεν επιθυμεί να λάβει τουρκική υπηκοότητα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail