Οι ΗΠΑ ανασταίνουν το 2ο Στόλο του Βορείου Ατλαντικού στο μεγάλο ανταγωνισμό ισχύος με τη Ρωσία

USS Porter and USS Arleigh Burke © Specialist 3rd Class Ford Williams, US Navy
Freepen.gr - Σε μια μεγάλη επαδιάταξη των Ναυτικών τους Δυνάμεων βρίσκονται οι ΗΠΑ και όσον αφορά τον ανταγωνισμό ισχύος με τη Ρωσία καθώς επαναδραστηριοποιείται ο 2ος δεύτερος στόλος   για το Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό που είχε απενεργοποιηθεί το 2011.

Ο αρχηγός του ναυτικού κλάδου (CNO) Ναύαρχος John Richardson έκανε την ανακοίνωση την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια μιας τελετής αλλαγής διοίκησης στο Norfolk της Βιρτζίνια:

"Η εθνική μας αμυντική στρατηγική καθιστά σαφές ότι βρισκόμαστε πίσω σε μια εποχή μεγάλου ανταγωνισμού εξουσίας, καθώς το περιβάλλον ασφαλείας συνεχίζει να γίνεται πιο δύσκολο και περίπλοκο", δήλωσε ο Richardson. "Γι 'αυτό σήμερα, βρισκόμαστε στο δεύτερο στόλο για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αλλαγές, ιδιαίτερα στο βόρειο Ατλαντικό"

Ο Richardson αναφέρθηκε στη στρατηγική που συνέταξε ο υπουργός Άμυνας James Mattis και δημοσίευσε τον περασμένο Ιανουάριο. Προβλέπει ένα πιο ευέλικτο Πεντάγωνο, περισσότερο προσανατολισμένο προς τους αντιπάλους του κράτους όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Ο ανανεωμένος Δεύτερος Στόλος θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στον Βόρειο Ατλαντικό, καθώς ο Νότος ανατέθηκε στον Τέταρτο Στόλο από το 2008.

«Τα ρωσικά υποβρύχια βυθίζονται στον Ατλαντικό, δοκιμάζουν τις άμυνές μας, αντιμετωπίζουν τις διοικήσεις μας στις θάλασσες και προετοιμάζουν το περίπλοκο υποβρύχιο πολεμικό χώρο για να τους δώσουν ένα πλεονέκτημα σε οποιαδήποτε μελλοντική σύγκρουση» είχε σημειώσει το 2016 ο Αντιναύαρχος James Foggo III, διοικητής τότε του 6ου Στόλου των Η.Π.Α και σήμερα επικεφαλής των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στην Ευρώπη και την Αφρική.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail