2.5% των ψηφοφόρων των Podemos λένε ναι στην παραμονή Ιγκλέσιας-Μοντέρο στην εξουσία

Κολυμβήθρα του Σιλωάμ μέσω δημοψηφίσματος: Η μέθοδος απλή. Οταν χρειάζεται να νομιμοποιήσουμε μια κατάσταση σκαρώνουμε ένα δημοψήφισμα. Φτιαχνουμε προσεκτικά τα ερωτήματα και ανάλογα απο το αποτέλεσμα καθορίζουμε το επόμενο βημα.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Πρώτος διδάξας ο σύντροφος Αλέξης. Εκανε δημοψήφισμα με ερώτημα που ήταν τόσο περίπλοκο που κανείς δεν κατάλαβε την ουσία του. Ο κόσμος είχε χωριστεί σε οπαδούς του ΝΑΙ και του ΟΧΙ χωρίς να αντιλαμβάνονται οτι ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα η απόφαση είχε παρθεί:

Το ερώτημα ήταν:

«Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους;Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»). Όσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ. Όσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ

Η ερώτηση είχε γίνει με τέτοιο πονηρό τρόπο ωστε αφορούσε ενα μόνο συγκεκριμένο σχέδιο συμφωνίας. Αν το αποτέλεσμα του δημοψήφισματος έβγαινε ΝΑΙ όλα θα ήταν μια χαρά, αν όχι τότε θα έκαναν κάποιο άλλο θα το υπέγραφαν, χωρίς δημοψήφισμα φυσικά, και μετά θα πήγαιναν σε εκλογές για να απομακρύνουν όσους διαφωνούσαν με την υπογραφή και να δράσουν ανενόχλητοι. Όπως και έκαναν.

Απο εκεί και μετά, χωρίς ντροπή ηρθαν στη βουλή δυό μνημόνια και τώρα το supplemental memorandum (συμπληρωματικό μνημόνιο) που μεταφράζεται σε απλά, Συριζαϊκα, ελληνικά ως "καθαρή έξοδος".

Δεν κάνει λοιπον καμμία εντύπωση που η αγορά της έπαυλης των 660.000 ευρώ και οχι 540.000 όπως έγραψαν εδώ, στο ταπεινό Γκαλαπαγκάρ (540.000 ήταν το δάνειο που πήραν) του συντρόφου Ιγκλέσιας οδήγησε σε δημοψήφισμα.

Το αποτέλεσμα δε δινει φυσικά συγχωροχάρτι στον Ιγκλέσιας, αλλά τη δυνατότητα να παραμείνει αρχηγός σε ένα κόμμα που 1 στους 3 οπαδούς του διαφωνεί με την αγορά της πολυτελούς κατοικίας.

Ενα ακόμα στοιχείο ,τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ανακοινώθηκαν μέσω του facebook (!!!) απο τον Pablo Echenique τον γραμματέα των Podemos

Σύμφωνα με την ανακοίνωση συμμετείχαν 188,176 ατομα στο δημοψήφισμα, με τους 128,300 (68.4%) να ψηφιζουν να παραμείνουν οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο στην ηγεσία και 59,224 (31.6%) ψήφισε υπέρ της παραίτησής τους.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε την Τρίτη και ολοκληρώθηκε την Κυριακή, ενω εντύπωση κάνει το γεγονός οτι κλήθηκαν να ψηφίσουν μόνο 500 εγγεγραμένοι πράγμα που σημαίνει οτι η συμμετοχή δεν ήταν ακριβώς μαζική,όπως σκωπτικά γράφει η αριστερή σελίδα insurgente

http://archive.is/X0j5f

Ακόμα όμως και έτσι να έχουν τα πράγματα αν σκεφτεί κάποιος οτι ψηφισαν υπέρ της παραμονής 128.300 άτομα απο τους 5.087.538 που ψήφισαν podemos στις εκλογές του 2016, ποσοστό δηλαδή 2.5% των ψηφοφόρων τους, δεν το λες και επιτυχία, ενώ στο ερώτημα βέβαια δεν έγινε καμμιά αναφορά στην κατοικία.

Ομως το θέμα δεν είναι οτι γλύτωσαν προσωρινά τις καρέκλες τους οι Ιγκλέσιας-Μοντέρο, είναι το τι θα κάνει το 31,58%των οπαδών που καταψήφισε (αλήθεια πιστεύετε οτι μόνο τόσοι διαφώνησαν ή οτι υπήρχε περίπτωση να βγεί διαφορετικό αποτέλεσμα που θα οδηγούσε τους Podemos σε βαθιά κρίση;) και πως θα αποτυπωθεί αυτό στο επόμενο εκλογικό αποτέλεσμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail