Ο Γκιουλ επιβεβαίωσε τη «φιλική» επίσκεψη που δέχθηκε λίγα 24ωρα πριν δηλώσει ότι δε θα είναι υποψήφιος

Freepen.gr - Ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας Abdullah Gül στις 4 Μαΐου επιβεβαίωσε ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Hulusi Akar τον είχε επισκεφθεί προηγουμένως, ενώ αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς ότι ο κορυφαίος στρατιωτικός τον...συνέτισε ώστε να μην είναι υποψήφιος για πρόεδρος.

"Ήταν μια επίσκεψη κατά τη διάρκεια της ημέρας και μπροστά σε όλους. Έτσι δεν ήταν μυστικό", δήλωσε ο Γκιουλ στους δημοσιογράφους μετά τις προσευχές της Παρασκευής.

"Δεν υπήρχαν απειλές, επιβολές ή έλλειψη σεβασμού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης", πρόσθεσε.

Ο Kemal Kılıçdaroğlu, αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) ισχυρίστηκε ότι ο Hulusi Akar απείλησε τον απειλούν τον Abdullah Gül να μην είναι υποψήφιος και να προβεί σε σαφή δήλωση σχετικά με τη συνάντηση πριν από τις κύριες κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές.

"Είναι μια προσπάθεια στρατιωτικής κηδεμονίας", δήλωσε ο Kılıçdaroğlu σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στις 3 Μαΐου.

Ο Akar επισκέπτεται τον Gül στις 24 Απριλίου. Στις 28 ο τελευταίος θα ανακοινώσει πως δε θα είναι υποψήφιος με πρόσχημα τη μη ευρύτερη συναίνεση γύρω από μια δική του υποψηφιότητα. Είναι όμως δεδομένο ότι ο μετριοπαθέστερος Gül θα μπορούσε να κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στον Ερντογάν. Τελικά..."πείστηκε" ότι δεν πρέπει να κατέβει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail