Τουρκία: Αύξηση των εξαγωγών αλλά έλλειμμα 20,7 δις δολάρια στο εμπορικό ισοζύγιο για το πρώτο τρίμηνο του 2018

Freepen.gr - Οι εξαγωγές της Τουρκίας αυξήθηκαν στα 161,1 δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο δωδεκάμηνο, σημειώνοντας αύξηση κατά 10,7%, σύμφωνα με την Τουρκική Εξαγωγική Συνέλευση (TİM) την 1η Μαΐου όπως αναφέρει η hurriyetdailynews.com.

Η TİM ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις εξαγωγές της Τουρκίας για τον Απρίλιο, αποκαλύπτοντας ότι αυξήθηκαν κατά 15%, φθάνοντας τα 13,54 δισ. δολάρια.

Πρόσθεσε ότι οι εξαγωγές της χώρας κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους αυξήθηκαν κατά 10,4% και έφτασαν 54,7 δισ. δολάρια.

Τα στοιχεία έρχονται μια μέρα μετά τα επίσημα στοιχεία του εμπορικού ισοζυγίου για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Οι εξαγωγές της Τουρκίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 ανήλθαν σε 41,2 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 8,9% από την ίδια περίοδο το 2017, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν σε περίπου 62 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 22,7%, σύμφωνα με στοιχεία του Τουρκικού Στατιστικού Ινστιτούτου (TÜİK).

Τα στοιχεία υποδηλώνουν την αύξηση του ελλείμματος του εξωτερικού εμπορίου κατά την περίοδο αυτή έως και 20,7 δισ. δολάρια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail