Οι πρόωρες «Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές 2018» του Σουλτάνου Ερντογάν

Ο Σουλτάνος Ερντογάν, το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, κατά την έναρξη της προεκλογικής περιοδείας εν όψει των πρόωρων τουρκικών «Προεδρικών Εκλογών 2018» που θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, δηλώνει από την «Αιγαιοπελαγίτικη» Σμύρνη, πως την πόλη, την έκαψαν οι Έλληνες, κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Αναλύει ο Ανδρέας Τσιλογιάννης
 
Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, έχει υποδεχθεί στο «Προεδρικό Σύμπλεγμα» της Άγκυρας, στο Λευκό Σαράι, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εν όψει των πρόωρων τουρκικών «Προεδρικών Εκλογών 2018», συζητώντας θέματα που αφορούν το Πατριαρχείο και την ελληνική μειονότητα της Τουρκίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κ. κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, την πρώτη μέρα της προεκλογικής περιόδου των πρόωρων τουρκικών «Προεδρικών Εκλογών 2018», στην πρώτη προεκλογική συνέντευξη, αναφέρει πως η Τουρκία έκανε λάθος στα Σεπτεμβριανά του 1955, όταν με βίαιο τρόπο εκδιώχθηκαν οι «Ρωμιοί», εξαιτίας του τουρκικού φανατισμού που οδήγησε στη συρρίκνωση του ελληνισμού της Πόλης.

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, ο πρώην Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Αμπντουλάχ Γκιούλ διαλύει τα όποια προεκλογικά σύννεφα που τον παρουσίαζαν ως υποψήφιο Πρόεδρο της Τουρκίας στις πρόωρες «Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές 2018», ως επικεφαλής σύσσωμης της αντιπολίτευσης, άρα και αντίπαλος του Τούρκου Προέδρου κ.Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του πάλαι ποτέ αδερφικού φίλου, «συντρόφου» και συνιδρυτή του «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ΑΚP», του ισλαμικού κόμματος που από κοινού ίδρυσαν, ενάντια στο στρατιωτικό και στο «κεμαλικό» κατεστημένο.

Η Τουρκία εισέρχεται σε μια ακόμα εκλογική «fast truck» περίοδο, την ώρα που η χώρα βρίσκεται στην περίοδο της έβδομης ανανέωσης, μια ανά τρίμηνο, της έκτατης κατάστασης, που έχει επιβάλει ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμέσως μετά από το πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου 2016.

Από το απόγευμα της Τετάρτης 25 Απριλίου 2018, εξαιτίας των έντονων φημών της ενδεχόμενης υποψηφιότητας του πρώην Προέδρου κ. Αμπντουλάχ Γκιούλ, όπως αναπαράγονταν από τα τουρκικά Μ.Μ.Ε., καθ` όλη της διάρκειας της περασμένης εβδομάδας, ο διορισμένος από το Σουλτάνο Ερντογάν και ενδεχομένως ο τελευταίος πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Μπεναλί Γιλντιρίμ, έχει προβεί στην ακόλουθη δήλωση:

« Όποιος αφήνει κάποιος ένα πολιτικό κίνημα, το οποίο έχει υπηρετήσει από πολλές θέσεις και για πολλά χρόνια, τότε αυτός ο κάποιος δε θα είναι σε θέση να διεκδικήσει ή να κερδίσει νέα ανώτατα αξιώματα».

Κυρίες και κύριοι, βρισκόμαστε στην αρχή των πρόωρων τουρκικών «Προεδρικών Εκλογών 2018», με ημερομηνία διεξαγωγής την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, εντός της περιόδου της μουσουλμανικής εορτής του «Ραμαζανιού».

Το «all in gambling» τoυ Σουλτάνου Ερντογάν.

Ο Σουλτάνος Ερντογάν, στις 4 Απριλίου 2018, εγκαινιάζει από την Άγκυρα, μαζί με το Ρώσο Πρόεδρο κ. Βλαντίμιρ Πούτιν, μέσω τηλεδιάσκεψης, το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στο Ακουγιού της νοτιοανατολικής Τουρκίας, έργο εξ `ολοκλήρου χρηματοδοτούμενο από την ρωσική κυβέρνηση, απέναντι ακριβώς από την Κύπρο.

Την ίδια χρονική στιγμή, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία και ο Πρόεδρος του Ιράν ο κ. Χασάν Ρουχανί.

Η Τουρκία, φοράει το μανδύα του σκληρού γεωπολιτικού «dealer» της ευρύτερης περιοχής της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου, προσδοκά να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο με την ολοκλήρωση του πυρηνικού εργοστασίου του Ακουγιού, όπου σύμφωνα με το «ρωσo –τουρκικό» σχέδιο, θα βρίσκεται σε θέση πλήρους λειτουργίας το 2021.

Σε ισχύ και με πολλές απώλειες, σε έμψυχο στρατιωτικό ανθρώπινο δυναμικό, η παράνομη κατοχή της Άφριν της Συρίας και ενός μεγάλου ποσοστού του εδάφους της πολύπαθης χώρας, από τις τουρκικές δυνάμεις.

Ο γεωπολιτικός «dealer» κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ρίχνει ακόμα ένα φύλλο πόκας στο ιδιότυπο «gambling», τύπου «all in», το οποίο διεξάγεται στην πολύπαθη και γεμάτο ενέργεια, λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.

Το φύλλο πόκας οριοθετεί και προσδιορίζει τις «Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές 2018».
Την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, ο πάντα απρόβλεπτος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, η «Αυτού Μεγαλειότητα», ο «Cumhurbaşkani» κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «Efendi, από το τουρκικό «Προεδρικό Μέγαρο», το λεγόμενο «Προεδρικό Σύμπλεγμα», το «Λευκό Σαράι» της Άγκυρας της «Ανατολίας», γνωστοποιεί στο Τουρκικό Έθνος την απόφαση για τις πρόωρες «Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές 2018» οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.

Ο Σουλτάνος Ερντογάν, αιφνιδιαστικά, το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Απριλίου 2018, ρίχνει τη «βόμβα» των πρόωρων «Τουρκικών Προεδρικών Εκλογών 2018» στην πολιτική τουρκική σκακιέρα, ακριβώς ένα χρόνο μετά από το «Toυρκικό Δημοψήφισμα 2017» για τις προτεινόμενες, από τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Συνταγματικές Μεταρρυθμίσεις, τις οποίες δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει, καθώς δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Η Τουρκία, μέσα σε συνθήκες απόλυτου διχασμού του «Τουρκικού Έθνους», εισέρχεται στις πρόωρες «Προεδρικές Εκλογές 2018» της Κυριακής 24 Ιουνίου 2018.

Η ύψιστη εκλογική διαδικασία στην Τουρκία, οι «Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές», ανακοινώνονται με απόφαση του Σουλτάνου Ερντογάν, ακριβώς ένα χρόνο μετά από το «Τουρκικό Δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου του 2017» και την οριακή ψήφιση από το τουρκικό εκλογικό σώμα των «Συνταγματικών Μεταρρυθμίσεων» που πρότεινε ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με σκοπό, την μετατροπή της χώρας σε ένα ιδιόρρυθμο τύπου, πλήρως ελεγχόμενου νεοοθωμανικού Σουλτανάτου, τύπου της πάλαι ποτέ «Ανατολίας».

Το «Τουρκικό Δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου του 2017»

Στο «Τουρκικό Δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου του 2017», το «Εvet», δηλαδή το «ΝΑΙ», υπερισχύει του «Hayir» του «ΟΧΙ». 
 
Το 51,41 % του τουρκικού λαού που συμμετέχει στο δημοψήφισμα ψηφίζει «Εvet», «ΝΑΙ» υπέρ των προτεινόμενων «Συνταγματικών Μεταρρυθμίσεων» του Σουλτάνου Ερντογάν.

Αντιθέτως, το 48,59 % των 55 εκατομμύρια Τούρκων ψηφοφόρων που συμμετέχουν στο «Turkiye Referandum 2017», επιλέγουν το «Hayir», το «ΟΧΙ», είναι και εκφράζονται ενάντια στις «Συνταγματικές Μεταρρυθμίσεις» που προτείνονται από τον Σουλτάνο Ερντογάν, με σκοπό τον πλήρη έλεγχο της πολιτικής ζωής της Τουρκίας και της μετατροπής αυτής σε ένα νέου τύπου οθωμανικού σουλτανάτου.

Από την επομένη μέρα του δημοψηφίσματος, ο κ. Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ο «σοσιαλιστής» ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, του «Cumhuriyet Halk Partisi, CHP», επικεφαλής της τουρκικής αντιπολίτευσης και υπέρμαχος της θεωρίας του «γκριζαρίσματος» 180 ελληνικών νησιών, αναφέρει πως η πλειοψηφία του τουρκικού λαού είναι ενάντια των προτεινόμενων «Συνταγματικών Μεταρρυθμίσεων» του Σουλτάνου Ερντογάν, καθώς το μισό σχεδόν τουρκικό εκλογικό σώμα ψήφισε «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου του 2017.

Ο Σουλτάνος Ερντογάν βγαίνει λαβωμένος εκλογικά από το «Τουρκικό Δημοψήφισμα 2017», καθώς χάνει τα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας, μεταξύ αυτών και την γενέτειρα Κωνσταντινούπολη, η οποία θεωρείται προπύργιό του, καθώς είχε υπηρετήσει στον δημαρχικό θώκο της πόλης.



Οι πρόωρες τουρκικές «Προεδρικές Εκλογές 2018».
 
Η Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, ή αν προτιμάτε η 24η μέρα του ιερού μήνα «Haziran» του 1396 του ισλαμικού ημερολογίου, είναι η μέρα, κατά την οποία θα διεξαχθούν οι πρόωρες «Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές 2018».

Οι βαθιά «μουσουλμάνοι αδερφοί» του Σουλτάνου Ερντογάν, από το Τουρκμενιστάν ως την ακαθόριστη Άφριν της Συρίας και από την Ανατολία μέχρι την Κομοτηνή, το Σεράγεβο την Οχρίδα και σε όλα τα Βαλκάνια, ως τα βάθη της Δυτικής Ευρώπης, χρησιμοποιούν,- ώστε να καθορίσουν τις μεγάλες εορτές του Ισλάμ -, το ισλαμικό ημερολόγιο, παράλληλα με το δυτικό Γρηγοριανό ημερολόγιο, για λόγους εκσυγχρονισμού, κυρίως όμως, ως προς τον συγχρονισμό, για τις κάθε είδους εμπορικές συναλλαγές με τον δυτικό κόσμο των «απίστων». 
 
Η Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 δεν επιλέγεται τυχαία ως μέρα των πρόωρων τουρκικών προεδρικών εκλογών από τον Σουλτάνο Ερντογάν, καθώς ο τουρκικός μήνας «Haziran», ο Ιούνιος του δυτικού κόσμου, είναι ιερός και μήνας κατά τον οποίο η Τουρκία θα βρίσκεται μαζί με τον υπόλοιπο ισλαμικό κόσμο, εντός της περιόδου του «Ραμαζανιού», την μεγάλη εορτή των μουσουλμάνων.
Την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, «έτσι ξαφνικά», σε συνέντευξη τύπου, ο ακροδεξιός 70άχρονος ηγέτης των Γκρίζων Λύκων κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προτείνει στον Σουλτάνο Ερντογάν, αλλά και στο ξαφνιασμένο πολιτικό σύστημα της Τουρκίας, πρόωρες «Προεδρικές Εκλογές», με ημερομηνία διεξαγωγής την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, μέρα εθνικής εορτής για την Τουρκία.

Η Τουρκία, ως γνωστόν, στις 26 Αυγούστου, εορτάζει την εθνική επέτειο για τη «ρήξη» του εχθρού στην θάλασσα. 
 
Ο εχθρός είναι ο «Έλληνας», το γεγονός η Μικρασιατική Καταστροφή, τι καλύτερο, πάντα σύμφωνα με την ακροδεξιά ρητορική του εκλογικού εταίρου του Σουλτάνου Ερντογάν και ηγέτη των Γκρίζων Λύκων κ. Ντεβλέτ Μπεχτσαλί, η πρόταση για τον ορισμού της 26ης μέρας του Αυγούστου, ως μέρα διεξαγωγής των πρόωρων «Τουρκικών Προεδρικών Εκλογών 2018».

Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Η νέα προκλητική τοποθέτηση του ηγέτη κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελί, του ακροδεξιού ηγέτη κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελί, η οποία συνδέει τις πρόωρων τουρκικών προεκλογικών εκλογών με την Μικρασιατική Καταστροφή και τη γενοκτονία των Ελλήνων της γης της Ιωνίας, έρχεται λίγες μέρες μετά το βάψιμο, με αίμα ελληνικό, του Αιγαίου Πέλαγους.

Ο θάνατος του Ήρωα Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, πιλότου της Ελληνικής Αεροπορίας .

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018, το μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000-5, του Ήρωα Γιώργου Μπαλταδώρου, συμμετέχει σε επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, δεν επιστρέφει στη βάση του, καθώς πέφτει στα νερά του Αιγαίου Πελάγους.

Η κηδεία του Ήρωα Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, πραγματοποιείται στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, της θεσσαλικής γης των Αγράφων, γενέτειρα του Ήρωα πιλότου της πολεμικής μας Αεροπορίας.

Η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η στρατιωτική ηγεσία της χώρας μιλούν για την αρχή ενός ακήρυχτου πολέμου, με την ελληνική πλευρά να μετράει ήδη έναν νεκρό σε αυτό τον ιδιότυπο ή υβριδικό αν προτιμάτε πόλεμο.

Η χωρίς όρια προκλητικότητα του Σουλτάνου Ερντογάν.
 
Ο Σουλτάνος Ερντογάν, έχει διαμηνύσει, μέσω των ενεργειών της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας, πως θέλει, με κάθε τρόπο, να βαφτεί με αίμα ελληνικό το Αιγαίο και το καταφέρνει με το θάνατο του Ήρωα Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

Εμφανέστατη η καλλιέργεια προκλητικής αυξανόμενης έντασης στο Αιγαίο Πέλαγος από την τουρκική πλευρά, με σκοπό την δημιουργία τέτοιων συνθηκών, ώστε να γίνει εφικτή η αναθεώρηση της αναχρονιστικής Συνθήκης της Λωζάννης, όπως ο Σουλτάνος Ερντογάν αναφέρει εμφατικά στο Ελληνικό Προεδρικό μέγαρο, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2017, κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης και των κοινών δηλώσεων με τον Προέδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Οι χωρίς όρια, οθωμανικού τύπου, αλαλαγμοί του Σουλτάνου Ερντογάν, γίνονται ορατοί στην δυτική ακτή του Αιγαίου, αρχικά τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου του 2018, όταν οι Τούρκοι δημιουργούν νέο θερμό επεισόδιο στην «κρίση των Ιμίων», με το περιπολικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Köyceğiz», έχοντας παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα, να «ακουμπάει», προσπαθώντας να εμβολίσει, την ελληνική κανονιοφόρο «Νικηφόρος».

Η τουρκική ακταιωρός «UMUT», τα μεσάνυχτα της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου του 2018, εμβολίζει έχοντας παράνομα εισέρθει και εισβάλλει εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, το ελληνικό περιπολικό «Γαύδος», το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με σκοπό τη βύθιση και στόχο την δημιουργία ενός ακόμα νέου θερμού επεισοδίου στο σήριαλ που τιτλοφορείται τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ως η λεγόμενη «κρίση των Ιμίων».

Η εμβόλιση του «Γαύδος», του ελληνικού περιπολικού πλωτού σκάφους του Λιμενικού Σώματος, θεωρείται ο σοβαρός προπομπός της στόχευσης της τουρκικής στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας προς το στελεχιακό δυναμικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Απώτερος σκοπός, η μετατροπή της τουρκικής προκλητικότητας σε ένα επεισόδιο θερμό, ικανό για τη δημιουργία πολεμικής σύρραξης η οποία μπορεί να κριθεί ικανή και να φέρει πιο κοντά μια αναθεώρηση, με καλύτερους όρος προς την τουρκική πλευρά, της αναχρονιστικής Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο θάνατος του Ήρωα πιλότου Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργου Μπαλταδώρου, θεωρείται ως το πιο σοβαρό επεισόδιο στη λεγόμενη «κρίση των Ιμίων» μετά από τα ιστορικά γεγονότα της 31ης Ιανουαρίου του 1996, που οδηγούν στον θάνατο ήρωες Έλληνες αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού και συγκεκριμένα τους Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψού, από την πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν κατά την επιστροφή τους από την επιχείρηση ανίχνευσης Τούρκων βατραχανθρώπων στην Ανατολική Ίμια, και στο «γκρίζο» των νησιών του Αιγαίου, αλλά και στην γνωστή ατιμωτική και προκλητική συμπεριφορά Τούρκων και Αμερικανών προς την ελληνική σημαία.

Η ανακοίνωση των πρόωρων «Τουρκικών Προεδρικών Εκλογών 2018».
 
Ο πάντα απρόβλεπτος και γεμάτος εκπλήξεις κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο ισλαμιστής, «νεοοθωμανός» «Cumhurbaşkani», εκ νέου υποψήφιος της Τουρκικής Δημοκρατίας, καλεί τον ακροδεξιό εταίρο κ. Ντελβέτ Μπαχτσελί στο «Προεδρικό Σύμπλεγμα», ή το λεγόμενο «Λευκό Σαράι» της Άγκυρας, όπου μετά το τέλος της συνάντησης, ανακοινώνει τις πρόωρες τουρκικές «Προεδρικές Εκλογές 2018», όχι για τις 26 Αυγούστου 2018, όπως επιθυμούσε ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων κ. Ντελβέτ Μπαχτσελί, αλλά πιο νωρίς, στις 24 Ιουνίου 2018, σε μια τύπου «Fast Truck», πρόωρη, ανέλπιστη και κυρίως απρόβλεπτη, όπως ανά πάσα στιγμή μπορεί να εξελιχθεί εκλογική διαδικασία.

Η κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών της Τουρκίας από τον Σουλτάνο Ερντογάν.

Ο Σουλτάνος Ερντογάν προχωράει στην ανακοίνωση των πρόωρων τουρκικών «Προεδρικών Εκλογών 2018», καλώντας στο «Λευκό Σαράι» της Άγκυρας τον κ. Ντελβέτ Μπαχτσελί, τον αρχηγό του ακροδεξιού σχήματος της κοινοβουλευτικής μετεξέλιξης των Γκρίζων Λύκων και όχι τον λαλίστατο και με γεμάτους το τελευταίο διάστημα προκλητικές δηλώσεις προς την Ελλάδα, τον όχι εκλεγμένο, αλλά διορισμένο πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Η προκήρυξη των πρόωρων τουρκικών «Προεδρικών Εκλογών 2018» από το Σουλτάνο Ερντογάν, δεν γίνεται επί της παρουσίας του κ. Ζουχτού Αρσλάν, του Προέδρου του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας, ή έστω την παρουσία του αρχηγού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κ. Χουλουζί Ακάρ, καθώς στην Τουρκία επικρατεί στρατιωτικός νόμος, αποδεικνύοντας πως το απόλυτο και προσωποπαγές «Προεδρικό Πολίτευμα», που θέλει να εφαρμόσει στην Τουρκία ο «Efendi» Ρετζέπ Ταγίπ, έχει μεγάλα κενά ως προς τις θεσμικές ιδιότητες και τον ρόλο αυτών, μέσα σε ένα δημοκρατικό, κατά τ` άλλα, απόλυτα ελεγχόμενο «Προεδρικό» πολίτευμα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, θέλει να καταργηθεί η θέση του πρωθυπουργού, ώστε τον απόλυτο έλεγχο της κυβέρνησης, του Στρατού και της Δικαιοσύνης, να τον έχει ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, στη προκειμένη ο ίδιος, εάν και εφόσον εκλεγεί ξανά στις πρόωρες «Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές 2018».

Ενδεχομένως, ο διορισμένος πρωθυπουργός από τον Σουλτάνο Ερντογάν κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ, πάντα προκλητικός για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, θα είναι ο τελευταίος πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Τελευταίος, για την ιστορία, εκλεγμένος Τούρκος πρωθυπουργός είναι ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, μέλος και πρώην Πρόεδρος του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης «ΑΚΡ», κατά την διάρκεια της πρώτης θητείας του κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Προεδρία της Τουρκίας.

Η Τουρκία στον δρόμο προς τις «Προεδρικές Εκλογές 2018»

Ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδέχεται την πρόκληση και πρόταση του εκλογικού εταίρου και ακροδεξιού ηγέτη των Γκρίζων Λύκων κ. Ντελβέτ Μπαχτσελί για πρόωρες προεδρικές εκλογές και αποφασίζει την άμεση προσφυγή στις κάλπες για την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, δεν αποδέχεται την πρόταση «Μπαχτσελί» για προεδρικές εκλογές με ημερομηνία την 26η Αυγούστου 2018, μέρα της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Ο Σουλτάνος Ερντογάν, όπως και να έχει, αποφασίζει να ταράξει το πολιτικό προσωπικό της Τουρκίας, δεν περιμένει τη λήξη της θητείας και την αρχική ανακοίνωση των τουρκικών προεδρικών εκλογών, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί για την Κυριακή 9η Νοεμβρίου του 2019, όταν και θα ολοκληρωνόταν χρονικά η πρώτη θητεία του Τούρκου Προέδρου κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας. 
 
Η Τουρκία, υποδέχεται τις πρόωρες «Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές 2018», βρισκόμενη στην περίοδο της έβδομης ανανέωσης, ανά τρίμηνο, της έκτατης κατάστασης και εντός στρατιωτικού νόμου, που έχει επιβάλει ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από το πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου 2016.

Η Τουρκία εισέρχεται στις πρόωρες «Προεδρικές Εκλογές 2018», με ανοιχτά μέτωπα σοβαρών ζητημάτων, που έχουν να κάνουν με την οικονομική κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί κυρίως μετά από το πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου του 2016,.

Οι αναλυτές μιλούν για μια χρεοκοπημένη τουρκική οικονομία, έχει άλλωστε υποτιμηθεί η τουρκική λίρα, θεωρούν δεδομένη την εκ νέου ένταξη της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το γνωστό σε όλους «IMF».

Η Τουρκία, μετράει αρκετούς νεκρούς Τούρκους στρατιώτες στη στρατιωτική επιχείρηση της παράνομης εισβολής και κατοχή της Άφριν της Συρίας, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις του Σουλτάνου Ερντογάν προς τον τουρκικό λαό, πως η διάρκεια των επιχειρήσεων, εντός του Συριακού εδάφους, θα ήταν διάρκειας τριών ημερών και χωρίς θύματα.

Στο δυτικό μέτωπο, στο Αιγαίο, η προκλητικότητα και η συνεχώς αυξανόμενη ένταση που επιλέγει η τουρκική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, δείχνουν σημεία ικανά ώστε να αποτελέσουν την αρχή και να οδηγήσουν σε ένα ελληνοτουρκικό πόλεμο, μικρής ή μεγάλης διάρκειας, με στόχο την υλοποίηση του οράματος του Σουλτάνου Ερντογάν, ως προς την αναθεώρηση της αναχρονιστικής Συνθήκης της Λωζάννης.

Η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Ο Σουλτάνος Ερντογάν, στο εσωτερικό της Τουρκίας, - αμέσως μετά από το πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου του 2016 -, έχει κατορθώσει να επιβάλλει καθεστώς έκτατης ανάγκης το οποίο ανανεώνεται ανά τρίμηνο και όπως ο ίδιος δηλώνει μέσα από την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη σε δημοσιογράφους τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης της χώρας, μπορεί να ανανεωθεί ακόμα τρεις ή τέσσερις φορές.

Ο Σουλτάνος Ερντογάν, αμέσως μετά το τουρκικό πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου του 2016, έχει προχωρήσει στον πλήρη έλεγχο του δημόσιου τομέα και της στρατιωτικής και δικαστικής εξουσίας, με απολύσεις και φυλακίσεις σχεδόν του μισού δημόσιου τομέα, και ειδικά όσων θεωρεί ή θεωρούνται από τον οποιοδήποτε ως «Γκιουλενιστές» και οι οποίοι είχαν μικρή ή μεγάλη συμμετοχή στο πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου του 2018.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σε δημόσιες παρεμβάσεις ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητάει συνεχώς την έκδοση από τις Η.Π.Α. του ιμάμη κ. Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο θεωρεί ως τον εμπνευστή και τον οργανωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 16ης Ιουλίου 2018 στην Τουρκία.

Το δεύτερο αίτημα του Σουλτάνου Ερντογάν που περιλαμβάνεται στις προεδρικές τοποθετήσεις τους τελευταίους 17 μήνες, αφορά το ζήτημα της έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι το βράδυ του πραξικοπήματος της 16ης Ιουλίου του 2016, , αυτομολούν με ελικόπτερο, παραβιάζουν τα ελληνικά σύνορα και εισέρχονται στην Ελλάδα, ζητώντας πολιτικό άσυλο, στην οποία βρίσκονται μέχρι σήμερα.

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα, την 1η Μαρτίου 2018, εισέρχονται παρανόμως, εξαιτίας αποπροσανατολισμού και ισχυρής χιονόπτωσης, σε τουρκική στρατιωτική περιοχή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, o ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδη και ο λοχίας Δημήτρης Κουκλατζής.
Είναι το νέο σήριαλ των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με θύματα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται χωρίς λόγο και πλέον παράνομα, στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, με τις τουρκικές αρχές να απορρίπτουν συνεχώς αιτήματα αποφυλάκισης, άγνωστος ο χρόνος αποφυλάκισης. 
 
Στην Αδριανούπολη, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, κρατείται εδώ και 18 μήνες, παρανόμως, μαζί με άλλους Κούρδους βουλευτές και αντάρτες, χωρίς να έχει οριστεί δικάσιμος, και ο κ. Σελαχετίν Ντεμιτράς, ο Κούρδος ηγέτης του φιλοκουρδικού κοινοβουλευτικού κόμματος «HDP» και υποψήφιος Πρόεδρος, εντός της περιόδου των κατά τ` άλλα, δημοκρατικών «Τουρκικών Προεδρικών Εκλογών 2018» της 24ης Ιουνίου 2018.

Όσο διαρκεί και ανανεώνεται η κατάσταση έκτατης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η Τουρκία από την νύχτα του πραξικοπήματος της 16ης Ιουλίου, είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει η όποια αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εκτός και αν, όπως ο Σουλτάνος Ερντογάν θέτει μέσα από την πρώτη προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξη, υπάρξει ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες, που βρίσκονται στην Ελλάδα και κρατούνται στο Ολυμπιακό χωριό.
Ο Σουλτάνος Ερντογάν, από την Αθήνα, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2017, εντός του Ελληνικού Προεδρικού Μεγάρου, κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης και των δηλώσεων με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, κάνει γνωστό, πως δεν είναι Συνταγματολόγος, όπως ο Έλληνας ομόλογός του, ώστε να γνωρίζει καλά το Συνταγματικό Δίκαιο, αλλά είναι γνώστης και ξέρει να διαχειρίζεται άριστα το πολιτικό δίκαιο.

Δυστυχώς για τον Σουλτάνο Ερντογάν, στην Ελλάδα λειτουργούν κανονικά οι θεσμοί και το Σύνταγμα πάντα στα πλαίσια μιας ευνομούμενης κοινωνίας και ενός κράτος δικαίου.

Τα ονόματα που ακούγονται πως θα συμμετάσχουν στις πρόωρες «Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές 2018».

Βρισκόμαστε μόλις μια εβδομάδα από την προκήρυξη των πρόωρων «Τουρκικών Προεδρικών Εκλογών 2018», από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι υποψηφιότητες όσων θα διεκδικήσουν την Προεδρία της Τουρκίας στις πρόωρες «Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές 2018».

Ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει αποκοπεί από ένα μεγάλο μέρος του «Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης «ΑΚΡ» που ο ίδιος έχει ιδρύσει και πλήρως ελέγχει.
Για διάφορους λόγους, έχουν «αποτραβηχτεί» από το περιβάλλον του Σουλτάνου Ερντογάν, τόσο ο κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο πρώην Πρόεδρος της Τουρκίας, πρώην Πρωθυπουργός και συνιδρυτής του «ΑKP», όσο και ο τελευταίος εκλεγμένος Τούρκος πρωθυπουργός και κουμπάρος του, ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, πρώην Πρόεδρος του «ΑΚP», ο οποίος σιωπηλά διαφώνησε και διαφωνεί με την αλλαγή πλεύσης και την επιθυμία μετατροπή της Τουρκίας σε Σουλτανάτο, νεοθωμανικού τύπου.

Ως προς τις υποψηφιότητες που θα συμμετάσχουν στις πρόωρες «Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές 2018», εκτός του Τούρκου Προέδρου κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ακούγονται τα ονόματα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος «CHP», κ. Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, του κ. Ντελβέτ Μπεχτσαλί, του ακροδεξιού 70άχρονου ηγέτη του «Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος, ΜΗP» και αρχηγού των Γκρίζων Λύκων, αλλά και εκλογικού εταίρου του Τούρκου Προέδρου κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Άλλα ονόματα υποψηφίων που ενδεχομένως θα διεκδικήσουν τη Θέση του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, τουλάχιστον στον πρώτο γύρο, είναι αυτό της πρώην πρωθυπουργού κ. Τανσού Τσιλέρ, την οποία, - κύκλοι κοντά στον Σουλτάνο Ερντογάν προσπαθούν να πείσουν ως προς την υποψηφιότητα της, καθώς εκτιμούν πως θα αποτελέσει ανάχωμα στον δρόμο της κ. Μεράλ Αξενέρ , πρώην Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας στην κυβέρνηση της κ. Τανσού Τσιλέρ.
Η ακροδεξιά Τουρκάλα πολιτικός κα Μεράλ Αξενέρ, βουλευτής του «MHP», με καταγωγή των παππούδων της από την Θεσσαλονίκη, έχει διαχωρίσει την θέση της από τον ακροδεξιό κ. Ντελβέτ Μπεχτσαλί», θέτει εαυτόν στη διάθεση του τουρκικού εκλογικού σώματος ως υποψήφια Πρόεδρος της Τουρκίας στις πρόωρες «Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές 2018» και ετοιμάζεται να εκμεταλλευτεί τις όποιες συνθήκες, ώστε να επικρατήσει του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αν της δοθεί η ευκαιρία, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής 24 Ιουνίου 2018.

Η κινητικότητα στην Τουρκία είναι έντονη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης με εξαίρεση τους Κούρδους, υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας για τον δεύτερο γύρο των πρόωρων «Τουρκικών Προεδρικών Εκλογών 2018» και κοινή λίστα υποψηφίων στις βουλευτικές εκλογές, την ώρα που ο Σουλτάνος Ερντογάν βρίσκεται σε επίσημο ταξίδι στην Νότια Κορέα και στο Ουζμπεκιστάν.
Η κατάθεση στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας της εκ νέου υποψηφιότητα τους Τούρκου Προέδρου κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις πρόωρες «Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές 2018» γίνεται από τον ακροδεξιό εκλογικό εταίρο κ. Ντελβέτ Μπαχτσελί, αλλά και από τον διορισμένο Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Οι «Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές» της Κυριακής 24 Ιουνίου 2018.

Όσο πλησιάζουμε προς την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, τόσο το θερμόμετρο θα ανεβαίνει, εντός της Τουρκίας αλλά και σε σχέση με τα ανοιχτά ελληνοτουρκικά ζητήματα, καθώς οι Τούρκοι είναι προκλητικοί, απρόβλεπτοι και δρουν χωρίς κανόνες, γνώστες και χειριστές του γεωπολιτικού «gambling», στο οποίο επικρατεί το Πολιτικό και όχι το Συνταγματικό Δίκαιο.

Η Ελλάδα, σαφέστατα, θα πρέπει να περιμένει την όξυνση, ως προς το κύμα των προεκλογικών δηλώσεων των Τούρκων πολιτικών αρχηγών, ακριβώς όπως έπραξαν κατά την προεκλογική διάρκεια του «Τουρκικού Δημοψηφίσματος 2017», ακριβώς ένα χρόνο πριν, στις 16 Απριλίου 2017.
Ο προεκλογικός δρόμος προς τις πρόωρες «Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές», είναι διαφορετικός από τον περυσινό προεκλογικό δρόμο του «Tουρκικού Δημοψηφίσματος 2018», οι οθωμανικές απειλές του Σουλτάνου Ερντογάν έχουν μετατραπεί σε θερμά επεισόδια, - είτε αυτά συμβαίνουν στη θάλασσα, ή στον αέρα, με προς το παρόν θύματα Έλληνες Ήρωες αξιωματικούς -, ικανά ώστε να βάψουν με αίμα ελληνικό το Αιγαίο Πέλαγος, όπως βάφτηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018, με την πτώση του μαχητικού αεροπλάνου που έφερε τον θάνατο του Έλληνα Ήρωα Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, από το Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Οι πρώτες Τουρκικές Εκλογές μετά το πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου 2016.

Ο Σουλτάνος Ερντογάν, ανοίγει, την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, τον δρόμο για τις πρόωρες «Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές 2018», οι οποίες διεξάγονται την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 και το αποτέλεσμά της εκλογικής διαδικασίας κρίνεται ικανό ώστε να επηρεάσει ολόκληρη την περιοχή της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Τουρκία, είναι έτοιμη να υποδεχθεί τις πρώτες εκλογές, μετά το τουρκικό πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου 2016, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εντός στρατιωτικού νόμου, ο οποίος συνεχώς ανανεώνεται.

Η προσπάθεια σωτηρίας του τουρκικού πολιτικού συστήματος.

Οι αναλυτές θεωρούν πως οι «Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές 2018» διεξάγονται πρόωρα, εξαιτίας μια «κλειστής τύπου» συμφωνίας του τουρκικού πολιτικού συστήματος.
Στόχος η σωτηρία του υπάρχοντος πολιτικού σύστημα της Τουρκίας, η συνέχεια του εθνικιστικού - ισλαμικού - ακροδεξιού ακροατηρίου, καθώς αρκετοί εκ των εκπροσώπων της νέας γενιάς της Τουρκίας που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον Σουλτάνο Ερντογάν σε προεδρικές εκλογές, έχουν μεταναστεύσει θελημένα ή μη από την Τουρκία και βρίσκονται σε χώρες ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ή στις Η.Π.Α, μετά από το πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου 2018.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Σουλτάνου Ερντογάν που έχουν μεταναστεύσει στις Η.Π.Α. και θεωρούνται από το τουρκικό καθεστώς ως «Γκιουλενιστές», ανήκουν ή είναι γόνοι της λεγόμενης υψηλής και πλούσιας τάξης της Τουρκίας, βαθειά «Κεμαλιστές», θιασώτες της επαναφοράς της Τουρκίας σε ενός ολοκληρωτικού - κοσμικού χαρακτήρα τουρκικού κράτους. 
 
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο, πως ορισμένοι εξ` αυτών ετοιμαζόταν για την επόμενη μέρα της χώρας, με ενδεχόμενη κάθοδο στις εκλογές του 2019 ή του 2024, ενός εκλεχτού, νέου προσώπου, το οποίο πρόσωπο θα άλλαζε την ιστορία της Τουρκίας, πάνω στις αρχές και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ο Κεμάλ Ατατούρκ εγκαθίδρυσε την Τουρκική Δημοκρατία.

Μη ξεχνάμε, πως το μεγαλύτερο μέρος του τουρκικού λαού είναι ενάντια στις ψηφισμένες «Συνταγματικές Μεταρρυθμίσεις» του Σουλτάνου Ερντογάν, ο οποίος δεν μπόρεσε να περάσει τις Συνταγματικές Μεταρρυθμίσεις από την παρούσα τουρκική εθνοσυνέλευση, καθώς δεν διέθετε την πλειοψηφία, οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο πως αντιδρούσαν και αρκετοί δικοί του βουλευτές.
Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με αγωνία τον δρόμο προς τις πρόωρες «Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές 2018», το μισό σχεδόν τουρκικό εκλογικό σώμα ψήφισε «ΟΧΙ» στο «Τουρκικό Δημοψήφισμα» της 16ης Απριλίου του 2017 , η πλειοψηφία των ψηφοφόρων αυτών θα βρεθούν απέναντι από τον Σουλτάνο Ερντογάν στην ώρα της κάλπης των «Τουρκικών Εκλογών 2018», της Κυριακής 24ης Ιουνίου του 2018.

Η Τουρκία, βαδίζει εντός του δρόμου προς τις πρόωρες «Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές 2018», όχι «ντρέτα», σε συνθήκες απόλυτου διχασμού του «Τουρκικού Έθνους», με τον Τούρκο πρόεδρο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να θέλει και να επιδιώκει τη μετατροπή της Τουρκίας, σε ένα νέου τύπου πλήρους ελεγχόμενου νεοθωμανικού Σουλτανάτου.

Σημείωση:
Ο θεμελιωτής της Τουρκικής Δημοκρατίας, ο Μουσταφά - Κεμάλ Ατατούρκ, ο πατέρας των Τούρκων, μαζί με την εγκαθίδρυση του τουρκικού κράτους, επιβάλλει στους Τούρκους πολίτες να χρησιμοποιούν επίθετα, όπως έκαναν στον δυτικό, πολιτισμένο κόσμο.


Ο Ανδρέας Τσιλογιάννης είναι δημοσιογράφος - πολιτικός αναλυτής.
@mail: Andreas.tsilogiannis@gmail.com
Twitter: TsiloyannisAnd
Facebook: Andreas Tsiloyannis
© Andreas Tsiloyannis
------

*photo: aa.com.tr/en/todays-headlines/erdogan-hails-workers-efforts-for-turkish-development/1131755
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail