Κάθε μέρα σκέφτομαι πόσο μοιάζανε οι μέρες της πτώσης του Πόντου με τις μέρες που ζει η Ελλάδα από το 2010 και μετά

Δεν έχω Ποντιακή καταγωγή όπως πιστεύουν αρκετοί, αλλά την «ζωή» μου την ξεκίνησα κάνοντας την πτυχιακή μου για την πρωτοπορειακή και δυναμική οικονομία ενός χωριού Ποντίων στην Αιτωλοακαρνανία, στο οποίο είχε επενδύσει η Mitsubishi. Κι έμαθα Ποντιακά για να συνεννοούμαι με τους χιλιάδες φίλους που απέκτησα στην πορεία.

Του Γιώργου Αδαλή

Γι αυτό σήμερα, τέτοια μέρα θυμάμαι τον Χαραλαμπίδην, τον σταυραετό Κοντοδρακονίδη, τον Αητόν τον Τσαουσίδη, τον Παντέλ-αγά, τον Βάσο τον Ανθόπουλον, τον Ιστίλ-αγά, τον Κοτζά Αναστάς κι ένα σωρό άλλους.

Ηρωες που το σύγχρονο Ελληνικό κράτος δεν τους μνημονεύει καν! Ενα κράτος - μαϊμού, που ποτέ δεν κατάλαβε ότι αν έπεφτε ο Πόντος, το προπύργιο του Ελληνισμού, θα ακολουθήσε και η Ελλάδα.

Βλέπετε ακόμη και σήμερα, την Ελλάδα , εξακολουθούν να την σώζουν πόντιοι όπως αυτός ο γίγαντας αεροπόρος, ο γνήσιος απόγονος του Κοτζά Αναστάς, που επί δύο δεκαετίες αποτελεί το μεγάλο φόβητρο για τους Τούρκους. Αλλά εμείς οι υπόλοιποι έχουμε πάθει παράκρουση από τους πολλούς φρέντο που μάθαμε να πίνουμε … ανάσκελοι στον καναπέ!

Που να καταλάβει κανείς τι σημαίνει ο στοίχος:
"Σα ρασσία τη Σαμψούντας και σο Κασαμπάν, κη Σεβάστεια, σην Πάφραν κι ους το Ερεβάν, παλικάρια α σον Πόντον, τον ντουσσμάνον κρούν...".

Ποιον ντουσσμάνον; Εδώ μια φωτογραφία από όπλο βάζεις δημόσια και τα κοινωνικά δίκτυα σε τιμωρούν!

Είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά Πόντιους ήρωες που πολέμησαν στον Πόντο για τον Ελληνισμό κι ας μην γύρισε να τους δει καν η ... μαμά πατρίδα όταν αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν ...

Κι όλα αυτά δεν τα σκέφτομαι μόνο κάθε 19 Μαίου! Οχι... Κάθε μέρα σκέφτομαι πόσο μοιάζανε οι μέρες της πτώσης του Πόντου με τις μέρες που ζει η Ελλάδα από το 2010 και μετά. Πως από τα βάθη της Ανατολίας, ξεκίνησε η γενοκτονία του Ελληνικού στοιχείου και ξεριζώθηκε ο Ελληνισμός σταδιακά από τα πάτρια εδάφη και στέγνωσε η Ιωνία από Ελληνες. Πως σφάξανε εκατομμύρια Ελληνων, σπρώχνοντας τον Ελληνισμό "Δυτικά". Κάτι που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς μέχρι σήμερα.

Βλέπετε οι ίδιες και οι ίδιες 500 οικογένειες κοτσαμπάσηδων ξεπουλάνε κομμάτι-κομμάτι την Ελλάδα από τις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 ίσαμε σήμερα. Κι ενώ τους έχουμε νικήσει στην πορεία πολλές φορές, εν τούτοις δεν καταφέραμε ποτέ να τους εξολοθρεύσουμε άπαξ δια παντώς.

Κάτι θα χάσουμε πάλι παίδες. Ελπίζω όμως τούτη τη φορά, μην τύχει και χάσουμε τα πάντα...προκειμένου να συνεχίσουν οι κοτσαμπάσηδες αυτό που έκαμαν κάποτε επί … 400 χρόνια!


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail