Εκρηκτική συναλλαγή: Τι φοβήθηκε ο Ερντογάν και μετέφερε 19 τόνους χρυσού από το Fort Knox στη Βασιλεία

Freepen.gr - Η ελβετική ιστοσελίδα bzbasel.ch δημοσίευσε πως το τουρκικό θησαυροφυλάκιο έχει μεταφέρει 19 τόνους χρυσού στην Ελβετία από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια προσπάθεια να αποφύγει πιθανές κυρώσεις.

Η BZ Basel σημειώνει ότι η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών στη Βασιλεία, η οποία είναι επίσημα εξωεδαφική, χωρίς καν να μπορεί να εισέλθει η ελβετική αστυνομία σε αυτή, είχε παραλάβει το φορτίο από το Fort Knox.

Η ιστοσελίδα εκτιμά πως ένας λόγος για την Τουρκία να απομακρύνει τα αποθέματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να είναι ο φόβος για ενδεχόμενες οικονομικές κυρώσεις στη κρατική τράπεζα Halkbank, η οποία αντιμετωπίζει πιθανό πρόστιμο μετά τις αποκαλύψεις ότι επέτρεψε στο Ιράν να υπερκεράσεις τις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ.

Το δημοσίευμα ήρθε ως συνέχεια εκείνων στον τουρκικό τύπο που υποδηλώνουν ότι η Τουρκία αποσύρει τα αποθέματα χρυσού από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

* photo: mwewering / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail