Αδιάβαστος πιάστηκε ο Κυρίτσης - Η μουσουλμανική 13η Ορεινή Ταξιαρχίας των Waffen SS

Αδιάβαστος πιάστηκε ο Κυρίτσης με το tweet του «Ο δυτικός πολιτισμός έστειλε εκατομμύρια παιδιά στους θαλάμους αερίων κ οι δυτικές κοινωνίες ψηφίζουν τους πολιτικούς απογόνους αυτών που το έκαναν. Για τους ισλαμιστές δεν υπάρχει κάτι ανάλογο καταγεγραμμένο»

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Πάμε να δούμε όμως τι πραγματικά ισχύει:

Η 13η Ορεινή Ταξιαρχίας των Waffen SS, Handschar ήταν ένα μουσουλμανικός μαχητικός σχηματισμός που δημιουργήθηκε από τους Γερμανούς για την αποκατάσταση της τάξης στη Γιουγκοσλαβία. Τον δόθηκε ο τίτλος Handschar απο τη χατζάρα, ένα τοπικό μαχαίρι μάχης ή σπαθί που έφεραν οι Τούρκοι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των αιώνων που η περιοχή ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ήταν το πρώτο μη Γερμανικό τμήμα Waffen-SS και ο σχηματισμός του σήμανε την επέκταση των Waffen-SS σε μια πολυεθνική στρατιωτική δύναμη. Το τμήμα απαρτίζόταν κυρίως από Βόσνιους Μουσουλμάνους (Βόσνιους Βουλγάρους) με κάποιους καθολικούς Κροάτες στρατιώτες και κυρίως Γερμανούς και Γιουγκοσλάβους αξιωματικούς Volksdeutsche (γερμανικής καταγωγής).
Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.
Στη δημιουργία του βοήθησε αποφασιστικά ο ιμάμης Amin Al Husseini.
https://rarehistoricalphotos.com/muslim-waffen-ss-13th-division-1943/

Τόσο ο Χίτλερ όσο και ο Χίμλερ είχαν συμπάθεια για το Ισλάμ. Ο Χίτλερ φανταζόταν αρκετές φορές ότι εάν οι Σαρακηνοί δεν είχαν σταματήσει στη μάχη των Τουρς, το Ισλάμ θα είχε εξαπλωθεί μέσω της ευρωπαϊκής ηπείρου - και αυτό θα ήταν καλό, αφού ο «εβραϊκός χριστιανισμός» δεν θα είχε δηλητηριάσει Ευρώπη. Ο Χριστιανισμός επικεντρώθηκε στην αδυναμία και την ταλαιπωρία, ενώ το Ισλάμ διέθετε την δύναμη, πίστευε ο Χίτλερ. Ο Χίμλερ σε μια ομιλία του Ιανουαρίου του 1944 αποκάλεσε το Ισλάμ "μια πρακτική και ελκυστική θρησκεία για στρατιώτες", με την υπόσχεσή του για παράδεισο και όμορφες γυναίκες για γενναίους μάρτυρες μετά το θάνατό τους. "Αυτό είναι το είδος της γλώσσας που καταλαβαίνει ο στρατιώτης", είπε ο Χίμλερ.

Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.
Το πιο εξωφρενικό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι οτι οι Ναζί αποφάσισαν το 1936 οτι οι Τούρκοι ήταν ¨Αρειοι.

Από το 1923, ο Χίτλερ εξήρε σταθερά τον Ατατούρκ στις ομιλίε τους. Το Βερολίνο, όπως και η Κωνσταντινούπολη, ήταν κοσμοπολίτικη και παρακμιακή. Μόλις ο Χίτλερ ανέλαβε την εξουσία το 1933, ο Völkischer Beobachter ανέφερε τη νίκη του Ατατούρκ ως το «αστέρι στο σκοτάδι» που είχε λάμψει για τους εξοργισμένους Ναζί το 1923. Η Τουρκία ήταν "απόδειξη του τι θα μπορούσε να κάνει ένας πραγματικός άνθρωπος" - ένας άνθρωπος όπως ο Ατατούρκ ή ο Χίτλερ.

http://www.tabletmag.com/jewish-arts-and-culture/books/187128/nazi-romance-with-islam

Όμως η πιο ξεχωριστή περίπτωση ήταν ο Amin Al Husseini. Η αντίθεσή του προς τους Βρετανούς κορυφώθηκε κατά την Αραβική εξέγερση στην Παλαιστίνη το 1936-1939. Το 1937, για να αποφύγει ένα ένταλμα σύλληψης, εγκατέλειψε την Παλαιστίνη και κατέφυγε διαδοχικά στο Λιβάνο και μετά στο Ιράκ, μέχρι που εγκαταστάθηκε στη φασιστική Ιταλία και στη Ναζιστική Γερμανία. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου συνεργάστηκε τόσο με την Ιταλία όσο και με τη Γερμανία, προωθώντας ραδιοφωνικές εκπομπές και βοηθώντας τους Ναζί να στρατολογήσουν Βόσνιους Μουσουλμάνους για το Waffen-SS. Κατά τη συνάντηση με τον Αδόλφο Χίτλερ, ζήτησε υποστήριξη για αραβική ανεξαρτησία και στήριξη για να μην δημιουργηθεί στην Παλαιστίνη εβραικό κράτος. Στο τέλος του πολέμου φυγαδεύτηκε με γαλλική προστασία στο Κάιρο για να αποφύγει τη δίωξη για εγκλήματα πολέμου. Ο Amin Al Husseini θεωρείται μέντορας του Αραφάτ αν και ο τελευταίος προς το τέλος της ζωής του υιοθέτησε μια πιο ήπια στάση απέναντι στο Ισραήλ.
Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.

Εδω ο Amin Al Husseini:



ΥΓ. Με τις δηλώσεις του Τσιρώνη
«Το περισσότερο Ισλάμ είναι ειρηνικότατο...» δε θα ασχοληθώ καν...

http://www.tabletmag.com/jewish-arts-and-culture/books/187128/nazi-romance-with-islam

https://en.wikipedia.org/wiki/Amin_al-Husseini

https://en.wikipedia.org/wiki/Relations_between_Nazi_Germany_and_the_τArab_world

http://observer.com/2017/08/islamic-extremism-white-nationalism-nazism/

http://www.dw.com/en/how-nazis-courted-the-islamic-world-during-wwii/a-41358387

http://laveja.blogspot.de/2014/12/the-muslim-brotherhood-nazis-al-qaeda_4.html

https://rarehistoricalphotos.com/muslim-waffen-ss-13th-division-1943/

http://www.tellthechildrenthetruth.com/gallery/pages/eulegy_jpg_jpg_jpg.htm

http://www.news247.gr/mixani-tou-xronou/michani-toy-chronoy-fesi-kai-agkylotos-stayros-moysoylmanoi-ethelontes-polemisan-sto-pleyro-ton-waffen-ss.6283459.html

http://tvxs.gr/news/istoria/tzixant-kai-nazi-mia-taksiarxia-ss-me-fesia
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail