Η Αίγυπτος που έχει φρεγάτες και υποβρύχια, βλέπει την ΕΝΙ να ανεβάζει στροφές στο Zohr

Freepen.gr - Τις ημέρες που ο τουρκικός στολίσκος μπλοκάριζε το SAIPEM 12000 της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ, η Freepen.gr παρουσίαζε πως οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις προστάτευαν μια άλλη πλατόφμα της ίδιας εταιρείας λίγο νοτιότερα.

Η Αίγυπτος που παράλληλα με την ΑΟΖ ανέπτυξε την αμυντική της ικανότητα, βλέπει την ΕΝΙ να ανεβάζει τη δεύτερη μονάδα παραγωγής (T-1) στο αέριο του Zohr στη Μεσόγειο Θάλασσα της ανοιχτής θάλασσας της Αιγύπτου.

Αυτό θα αυξήσει την εγκατεστημένη χωρητικότητα κατά 400 MMScfd, μόλις 4 μήνες μετά την εκκίνηση του πεδίου. Το Zohr έχει τώρα χωρητικότητα 800 MMscfd, που ισοδυναμεί με 150.000 boe ανά ημέρα.

Η αύξηση της παραγωγής προβλέπεται να συνεχιστεί για να φθάσει τα 1,2 bcfd τον Μάιο του 2018, 2 bcfd μέχρι το τέλος του 2018 και το όριο παραγωγής (2,7 bcfd) το 2019, σύμφωνα με την Eni,

Το κοίτασμα του Zohr, η μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου που έγινε ποτέ στην Αίγυπτο και στη Μεσόγειο, βρίσκεται στο Shorouk Block, περίπου 190 χλμ. Βόρεια του Port Said.

Το Zohr ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2015, έλαβε την έγκριση της μίσθωσης ανάπτυξης τον Φεβρουάριο του 2016 και ξεκίνησε την παραγωγή τον Δεκέμβριο του 2017 με χρόνο αγοράς 2,3 ετών.

"Το τελευταίο επίτευγμα ενισχύει την εξαιρετική αναπτυξιακή πορεία του Zohr, ενός από τα επτά πρωτοποριακά έργα της Eni, το οποίο διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο στην υποστήριξη της επιθυμίας της Αιγύπτου να σταματήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου το 2018", υπογραμμίζει η Eni στη δήλωσή της.

Η Eni κατέχει το 60% των μετοχών της Shorouk Block, η Rosneft 30% και η BP 10%. Το Μάρτιο του 2018, η Eni συμφώνησε να πουλήσει ποσοστό 10% στην παραχώρηση της Mubadala Petroleum.

Το έργο εκτελείται από την εταιρία Petrobel, την οποία εκμεταλλεύεται από κοινού η Eni και η κρατική εταιρεία Egyptian General Petroleum Corporation (EGPC).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail