Η Vatan διασύρει τον Τσίπρα που θα το "ρίσκαρε": «Τρόμαξε μόλις είδε τα τουρκικά F-16. Ζήτησε να έρθουν άρον άρον τα ελληνικά»

Η τουρκική ηλεκτρονική εφημερίδα Vatan διασύρει έως και γελοιοποιεί τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του με ελικόπτερο CH-47 τρόμαξε στη θέα των τουρκικών μαχητικών.

Του Στρατή Μαζίδη

Δε γνωρίζουμε πως η Vatan...έμαθε τέτοιες λεπτομέρειες και το πιθανότερο είναι να πρόκειται για παραμύθια. Ωστόσο αυτά τα παραμύθια επιτελούν έναν σκοπό. Παρουσιάζουν μια πραγματικότητα στην τουρκική κοινή γνώμη, ιδιαίτερη εκείνη που δεν έχει ιδιαίτερη μόρφωση στην ενδοχώρα και είναι προσκείμενη στον Ερντογάν.

Διηγείται λοιπόν η Vatan:

Διαπιστώθηκε ότι ο πρωθυπουργός Τσίπρας βίωσε μεγάλο φόβο όταν είδε τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα και διέταξε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να φτάσουν τα ελληνικά αεροπλάνα το συντομότερο δυνατό. 

Başbakanı Çipras’ın Türk savaş uçaklarını görünce büyük korku yaşadığı ve Yunan jetlerinin bir an önce bölgeye gelmesi için Genelkurmay Başkanı’na emir verdiği öğrenildi. 

Μάλιστα η Vatan σημειώνει ότι νωρίτερα ο Τσίπρας στο Καστελόριζο προσπαθούσε να μαζέψει πόντους απευθυνόμενους στους κατοίκους με «ψευτο-ηρωισμούς» κατά της Τουρκίας:

Yunan halkının güvenini yitirdiği için Türkiye’ye karşı sahte kahramanlıklarla puan toplamaya çalışan Çipras, Meis Adası’nda yaptığı konuşmada ‘Kimseden korkmuyoruz' demişti.   

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ο Τσίπρας πράγματι φοβήθηκε ή όχι, σίγουρα όμως διαπίστωσε πόσο διαφορετικά είναι εκεί ψηλά από τα πεζοδρόμια και τα τηλεοπτικά στούντιο. Ίσως αντιλαμβάνεται [;] τη μέγιστη επιπολαιότητα του "θα το ρισκάρουμε με τους Τούρκους" που είχε πει κάποτε ένας σημερινός υπουργός του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail