Έξαλλος ο Δήμαρχος της Νάπολης με το αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο USS John Warner

Freepen.gr - Η πρόσφατη επίσκεψη του πυρηνικού υποβρυχίου USS John Warner κλάσης Virginia που εκτόξευσε πυραύλους κρουζ στη Συρία το περασμένο Σάββατο - ξεσήκωσε θύελλα στη Νάπολη της Ιταλίας, της οποίας ο δήμαρχος, Luigi de Magistris έριξε βιτριόλι για την παρουσία του υποβρυχίου στη nuclear-free «πόλη της ειρήνης».

Ο δήμαρχος της Νάπολης, Luigi de Magistris, ήταν ιδιαίτερα εξοργισμένος όταν έμαθε ότι το USS John Warner, αγκυροβόλησε στο λιμάνι στις 20 Μαρτίου, περίπου τρεις εβδομάδες πριν από την εκτόξευση πυραύλων από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

"Θα ήθελα να επαναλάβω ότι σύμφωνα με το ψήφισμα 609, το οποίο ενέκρινα στις 23 Σεπτεμβρίου 2015, κηρύχθηκε το λιμάνι της Νάπολη περιοχή χωρίς πυρηνικά", γράφει ο κ. Magistris στο ναύαρχο κ. Arturo Faraone, διοικητή της λιμενικής αρχής της Νάπολης, όπως ανέφερε η εφημερίδα La Repubblica.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι το διάταγμα του απαγόρευσε την αποβίβαση πυρηνικών πλοίων ή πολεμικών πλοίων που μεταφέρουν πυρηνικά όπλα στην «πόλη της ειρήνης». Ανέφερε πως οι αρχές της Νάπολης «σέβονται τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων» και είναι «αφιερωμένες στον αφοπλισμό και τη διεθνή συνεργασία».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail