The Times: Ρωσικά υποβρύχια και φρεγάτες καταδίωκαν βρετανικό υποβρύχιο για να μην επιτεθεί στη Συρία

HMS Astute, one of Britain’s six Astute-class submarines, based at Clyde naval base EPA
Freepen.gr - Ένα βρετανικό υποβρύχιο επίθεσης εγκλωβίστηκε σε ένα κυνήγι γάτας και ποντικού με ρωσικά υποβρύχια και πολεμικά πλοία, αποκάλυψαν στρατιωτικές πηγές στους Times.

Ενώ η Theresa May αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα εάν θα μετάσχει η χώρα της σε επιθέσεις κατά της Συρίας, ξεκίνησε ένα δράμα κάτω από την επιφάνεια της ανατολικής Μεσογείου.

Ένα υποβρύχιο του Βασιλικού Ναυτικού οπλισμένο με πυραύλους κρουζ πιστεύεται ότι έχει κυνηγηθεί από τουλάχιστον ένα, και πιθανώς δύο, ρωσικά υποβρύχια που ονομάστηκαν "Μαύρη Τρύπα" από δυτικούς ναυτικούς εμπειρογνώμονες επειδή είναι τόσο αθόρυβα.

Δύο ρωσικές φρεγάτες και ένα αεροσκάφος ανθυποβρυχιακού πολέμου θεωρείται επίσης ότι μετείχαν στην επιχείρησης ανεύρεσης του βρετανικού υποβρυχίου κλάσης Astute το οποίο είχε λάβει εντολή (το είχαμε δημοσιεύσει στη Freepen.gr) να προσεγγίσει στις συριακές ακτές όσο χρειάζεται για να τεθούν οι στόχοι εδάφους εντός της εμβέλειας των πυραύλων του. Ωστόσο, και καθώς δεν εκδηλώθηκε επίθεση από το υποβρύχιο, εικάζεται ότι με το κυνηγητό βγήκε εκτός ακτίνας δράσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail