Νέος κουρδικός πονοκέφαλος στη Ράκκα - Αρχίζει ένοπλη αντίσταση μέχρι την εκδίωξη των SDF και των ΗΠΑ

Freepen.gr - Τώρα φαίνεται ότι αρχίζουν τα δύσκολα για τους Κούρδους στη Ράκκα της Συρίας την οποία κατέλαβαν κατ' εντολή των ΗΠΑ το περασμένο φθινόπωρο μετά από μια μάχη τριών περίπου μηνών. Οι Κούρδοι των SDF δαπάνησαν άνδρες, δυνάμεις και χρόνο για να καταλάβουν μια καθαρά αραβική πόλη χωρίς κουρδικό στοιχείο. Ήδη από τις αρχές τονιζόταν ότι σύντομα θα προέκυπταν ζητήματα στην περιοχή.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες έγινε το ιδρυτικό συνέδριο του Future Syrian Party στην Ράκκα που ζήτησε συμφιλίωση με την κυβέρνηση και αντί για ομοσπονδιοποίηση να γίνεται λόγος για αποκέντρωση.

Μετά και τα τελευταία επεισόδια στην περιοχή με ντόπιους ενόπλους κατά βάσης των ΗΠΑ, η οργάνωση "Λαϊκή Αντίσταση στην Ανατολική Περιοχή" η οποία στηρίζει το Συριακό Στρατό δήλωσε ότι θα ξεκινήσει ένοπλο αγώνα κατά των δυνάμεων του PKK [προφανώς ταυτίζουν SDF και PKK) και των ΗΠΑ μέχρι να αποχωρήσουν.

Οι ΗΠΑ όμως σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του, Τραμπ, πρόκειται να αποχωρήσουν, αφήνοντας για άλλη μια φορά τους Κούρδους ξεκρέμαστους.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail