Η Ρωσία ξεκίνησε την παραγωγή των S-400 της Τουρκίας

Freepen.gr - Η Ρωσία ξεκίνησε την παραγωγή συστημάτων αεράμυνας S-400, τα οποία θα εξαχθούν στην Τουρκία, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας εμπορίας όπλων Rosoboronexport.

Ο Αλέξανδρος Μικέεφ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να εκτελεί τη σύμβαση, αλλά τόνισε ότι η παράδοση αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη δεδομένου ότι η παραγωγή έχει μόλις ξεκινήσει.

"Η παραγωγή έχει ξεκινήσει, υπάρχουν κύκλοι, στάδια, όλα όσα προβλέπονται, θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας", δήλωσε ο Μικέεφ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Τουρκία υπέγραψε επισήμως συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Ρωσία για δύο συστοιχίες του S-400s - το πιο προηγμένο σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων μεγάλης εμβέλειας της Ρωσίας.

Επιπλέον, η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει τα δικά της συστήματα πυραυλικής άμυνας καθώς η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail