Ξανθό Γένος στο πλευρό της Αγκυρας κι απέναντι σε ΗΠΑ: μην εκβιάζετε την Τουρκία με τους S-400

 © Vitaliy Nevar/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία θεωρεί τις αμερικανικές δηλώσεις σχετικά με ενδεχόμενες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την αγορά πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 ως εκβιασμό υπέρ των αμερικανικών εταιρειών, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά από συνομιλίες με τον Αυστριακό ομόλογό του, Καρίν Κνεϊσλ, την Παρασκευή.

"Η δήλωση του κ. Mitchell ότι η Άγκυρα κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις αν αγοράσει συστήματα S-400 από τη Ρωσία είναι ακριβώς ένα παράδειγμα μιας εκβιαστικής προσπάθειας με την ελπίδα όσο είναι δυνατό να διασφαλιστεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός για τις αμερικανικές εταιρείες ", δήλωσε ο Λαβρόφ.

"Μόλις υπενθύμισα πως ο κ. Kurt Volker [Ειδικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για την Ουκρανία] απείλησε τους Ιταλούς στην Ιταλία, ενώ ο Μίτσελ απειλούσε τους Τούρκους από την Ουάσινγκτον. Και οι δύο περιπτώσεις συνδέονται με τις σχέσεις με τη Ρωσία", δήλωσε ο Λαβρόφ.

Να θυμίσουμε ότι και πριν λίγες εβδομάδες η Μόσχα είχε θεωρήσει πως οι απειλές κυρώσεων σε τρίτες χώρες που εξετάζουν την προμήθεια ρωσικών όπλων αποσκοπούν στο να τη θέσουν εκτός ανταγωνισμού στην εξοπλιστική αγορά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail