ΗΠΑ σε Τουρκία: Καταδικάστε τον πάστορα με το γελοίο κατηγορητήριο και θα δείτε - Πάρτε S-400 και θα πέσουν κυρώσεις

Freepen.gr - Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Wess Mitchell, υπεύθυνος για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, δήλωσε στο Κογκρέσο ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη μέτρων εναντίον της Τουρκίας σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος για κατασκοπία πάστορας, Andrew Brunson δεν αφεθεί ελεύθερος.

Ο Mitchell χαρακτήρισε τις κατηγορίες που αποδίδονται στον πάστορα ως γελοίες. Επίσης αναφέρθηκε και στην επικείμενη αγορά του αντι-αεροπορικού συστήματος S-400 της Ρωσίας από την Τουρκία. Ο υφυπουργός προειδοποίησε για πιθανές κυρώσεις, κάτι που όλοι συνδέουν με τη συμφωνία για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35.





Ο γερουσιαστής Chris Smith ρώτησε το Mitchell αν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να θεωρηθεί η Τουρκία ως χώρα ειδικού ενδιαφέροντος κάτω από το νόμο για παραβιάσεις θρησκευτικών και όχι μόνο ελευθεριών.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail