Οι Ισραηλινοί φοβούνται ότι αυτό το πλοίο μετέφερε S-300 στη Συρία - Τι παράδοξο συνέβη κατά την εκφόρτωση

Το Alexander Tkachenko
Freepen.gr - Καθώς το Ισραήλ γιόρτασε την 70η επέτειό του, ένα ρωσικό πλοίο, το Alexander Tkachenko εκφόρτωσε ύποπτο στρατιωτικό φορτίο στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας σημειώνει η ισραηλινή Debkafiles και αναρωτιέται μήπως η Μόσχα ανταποκρίθηκε στον εορτασμό του Τελ Αβίβ παρέχοντας προηγμένους πυραύλους αεροπορικής άμυνας S-300 ως ένδειξη υποστήριξης στον Bashar Assad;

Αυτό δεν επιβεβαιώθηκε. Ωστόσο, οι στρατιωτικές πηγές της DEBKAfile αναφέρουν ότι οι Ρώσοι αναμφισβήτητα εκμεταλλεύτηκαν την απόσπαση του Ισραήλ με τις εκδηλώσεις της Ημέρας της Ανεξαρτησίας για την παροχή προηγμένων συστημάτων όπλων για το συριακό στρατό. Το ρωσικό πλοίο αγκυροβόλησε στην Ταρτούς την Τετάρτη 18 Απριλίου, το απόγευμα. 

Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι πως πριν την εκφόρτωσή του πλοίου, τοποθετήθηκαν στην προβλήτα συμπιεστές που έριχναν πυκνά αέρια σύννεφα πάνω από τη λειτουργία, για να το αποκρύψουν από την εποπτεία των αεροσκαφών επιτήρησης του Ισραήλ, των αεροσκαφών και των δορυφόρων. Αυτή η τακτική ενεθάρρυνε την υποψία του Ισραήλ ότι το φορτίο περιλάμβανε συστήματα οπλισμού S-300.

Την Τρίτη 17 Απριλίου, ο ρωσικός υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είχε αρνηθεί την απαίτηση της Συρίας για τους εξελιγμένους πυραύλους S-300, αλλά μετά την "τρομερή πράξη επιθέσεων" που διέπραξαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία, «η Μόσχα πρέπει να βοηθήσει το συριακό στρατό να περιορίσει την επιθετικότητα ».

Σύμφωνα με τις στρατιωτικές πηγές της debkafiles (είχαμε δημοσιεύσει την είδηση στη Freepen.gr - διαβάστε εδώ - για το κατέβασμα του Alexander Tkachenko που φέρει επίσης σκάφη κατασκευής γεφυρών που πιθανότατα προορίζονται για τον Ευφράτη), το ρωσικό σκάφος βρέθηκε να διέρχεται από το Βόσπορο κοντά στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα, δηλ. μόλις δύο ημέρες μετά την επίθεση της Δύσης στη Συρία. Το πλοίο φόρτωσε στο ρωσικό στρατιωτικό λιμάνι του Novorossiysk στη Μαύρη Θάλασσα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail