Η πιθανή πώληση S-300 στη Συρία τρομάζει το Ισραήλ

Russian Defence Ministry
Freepen.gr - Η δήλωση που έκανε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ότι η Μόσχα θα μπορούσε να επανεξετάσει την πώληση των συστημάτων S-300 στη Δαμασκό μετά την αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, δημιούργησε ανησυχία μεταξύ ισραηλινών αναλυτών και δημοσιογράφων, οι οποίοι ανησυχούν για πιθανές απειλές που μπορεί να θέσει στο εβραϊκό κράτος.

Η Jerusalem Post προειδοποίησε ότι «η αεροπορική υπεροχή του Ισραήλ κινδυνεύει να ανατραπεί σε μία από τις πιο δύσκολες περιοχές» εάν η Ρωσία αποφασίσει να πουλήσει στη Συρία ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας. Η εφημερίδα εξέφρασε φόβους ότι οι Ισραηλινοί πιλότοι θα μπορούσαν να σκοτωθούν εάν η Δαμασκός είχε τα χέρια της πιο αποτελεσματικούς πυραύλους. Η εν λόγω μονάδα είναι το S-300, ένα ρωσικό σύστημα πυραύλων μεγάλης εμβέλειας, που αναπτύχθηκε για να υπερασπιστεί το έδαφος από αεροσκάφη και πυραύλους κρουζ. Το σύστημα είναι ένα από τα πιο προηγμένα όπλα στην κατηγορία του.

Ο αναλυτής του ραδιοτηλεοπτικού φορέα I24 Ron Ben-Yishai υποστηρίζει αυτές τις ανησυχίες λέγοντας ότι το εβραϊκό κράτος θα πρέπει να πορχωρήσει σε «μέτρα προειδοποίησης και προληπτικά μέτρα που δεν έχουν ακόμη ληφθεί μέχρι στιγμής».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail