Μόσχα: Το Pantsir-S1 έδειξε 100% αποτελεσματικότητα απέναντι στους πυραύλους των ΗΠΑ

Freepen.gr - Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, το σύστημα αεροπορικής άμυνας Pantsir-S1 που αναπτύχθηκε από τις δυνάμεις της Συρίας έδειξε σχεδόν 100% αποτελεσματικότητα στην απόρριψη της δυτικής απεργίας πυραύλων.

"Στην αντιπυραυλική μάχη, το ρωσικό σύστημα Panther S-1 που είχε προηγουμένως παρασχεθεί στις συριακές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιήθηκε ενεργά", πρόσθεσε.

Ο Κονασένκοφ συνέχισε να λέει ότι οι αεροπορικές άμυνες της Συρίας χρησιμοποίησαν 112 πύραυλους εδάφους-αέρα για να αποκρούσουν την επίθεση που στόχευε όχι μόνο τις εγκαταστάσεις στο Barza και τη Jaramana αλλά και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων και αεροδρομίων.

Ο Κονασένκοφ δήλωσε επίσης ότι τα χτυπήματα αφορούσαν πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από την Ερυθρά Θάλασσα, τη Μεσόγειο Θάλασσα, τον Περσικό Κόλπο και την πόλη της Αλ Τανφ στην νότια Συρία. Η επίθεση αφορούσε τις εγκαταστάσεις που δεν ήταν προστατευμένες από τις αεροπορικές άμυνες της Συρίας, προσθέτοντας ότι αυτές ήταν εγκαταστάσεις που χτίστηκαν στην επιφάνεια. Επαναβεβαίωσε ότι 71 πυραύλους από αυτούς τους 100+ είχαν αναχαιτιστεί από τη συριακή αεράμυνα.

Ο εκπρόσωπος αμφισβήτησε επίσης τις αναφορές ότι το σύστημα πυραύλων εναέριας άμυνας S-200 είχε μειωμένη απόδοση, ενώ απωθούσε την επίθεση, λέγοντας ότι το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να χτυπήσει αεροσκάφη κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης:

"Ωστόσο, όχι πολύ καιρό πριν, αυτό το σύστημα κατέρριψε ένα μαχητικό αεροσκάφος ενός από τα γειτονικά κράτη, τα οποία προσπάθησαν να παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της Συρίας", πρόσθεσε.

Ο Κονασένκοφ επανέλαβε ότι τα συριακά συστήματα αεράμυνας S-125, S-200, Buk και Kvadrat χρησιμοποιήθηκαν κατά την επιχείρηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail