Συναγερμός - Έπεσε Mirage 2000-5 στο Αιγαίο που επέστρεφε από αναχαίτιση - Αγωνία για τον πιλότο

Freepen.gr - Ένα μαχητικό Mirage 2000-5 αγνοείται εδώ και λίγα λεπτά στο Αιγαίο που είχε απογειωθεί από την Σκύρο. 

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί μαζί με ένα ακόμη Mirage για αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών νότια της Λέσβου που είχαν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο. Τα μαχητικά είχαν ολοκληρώσει την αποστολή τους και επέστρεφαν στην Σκύρο στην 135 Σμηναρχία Μάχης μέχρι που το Νο2 του σχηματισμού ανέφερε ότι έχασε το Νο1.

Το μαχητικό χάθηκε στα 9 ν.μ. από το στρατιωτικό αεροδρόμιο ενώ έχει ήδη ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Το αεροσκάφος άνηκε στην Μοιρα 331 Παντός Καιρoύ-Θησέας που εδρεύει στην 104 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Είχε μετασταθμεύσει στην Μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου τη Μεγάλη εβδομάδα ως ένα απο τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail