Το ελληνικό Mirage 2000-5 το έριξε ο...αέρας ή μήπως οι Τούρκοι με βάση το tweet Καμμένου;

Θύμαμαι στην Α' Γυμνασίου παίζαμε ποδόσφαιρο μέσα στην τάξη με μπαλάκι του τέννις. Σε κάποια φάση το μπαλάκι φεύγει, χτυπά στην ψευδοροφή και γίνεται ζημιά. Και τώρα τι κάνουμε, αναρωτηθήκαμε όλοι. 

Του Στρατή Μαζίδη

Ήταν απλό. Αν μας ρωτούσαν, θα απαντούσαμε ότι το έκανε ο...αέρας. Και μας ρώτησαν. Και απαντήσαμε. Τι έγινε; Απολύτως τίποτε. Ο αέρας αποτέλεσε το μότο του τμήματος μέχρι το τέλος του Λυκείου.

Όπου αέρας, μπορείτε να βάλετε τη λέξη βέρτιγκο όταν έχουμε περίεργα συμβάντα στο Αιγαίο με νεκρούς, όπως πχ στα Ιμια. Οι νεκροί πάντα βολεύουν για να αναλάβουν την ευθύνη.

Με ένα αεροσκάφος σε εξαιρετική κατάσταση κι έναν ικανότατο πιλότο, πριν καν βρούμε τη σωρό του είχαμε ήδη αποφανθεί, βέρτιγκο. Εν τω μεταξύ οι Τούρκοι βγήκαν νωρίς νωρίς να πουν ότι δεν το έκαναν αυτοί (κάτι μου θυμίζει αυτό πάλι από το σχολείο).

Εν πάση περιπτώσει όμως, πέρα από τις υποθέσεις, υπάρχουν και τα επίσημα χείλη, αυτά του Πάνου Καμμένου. Μπορεί να είναι ό,τι είναι, μπορεί να ερεθίζει κόσμο αλλά αυτός δεν είναι ο υπουργός;

Τι έγραψε λοιπόν σπεύδοντας πρώτος να ανακοινώσει τα νέα; Για να δούμε:


Ας δούμε τι έγραψε κι ο πρωθυπουργός:


Τα δύο μηνύματα έχουν τεράστια διαφορά. Ο ένας μιλά για απώλεια την ώρα του καθήκοντος, ο έτερος όμως για ήρωα που έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος, για άνθρωπο που έφυγε μαχόμενος προασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Θα μου πείτε ότι ο Καμμένος (που έκανε retweet και τη δήλωση Τσίπρα) είναι αμετροεπής στα λόγια. Σωστό αλλά προσωπικά γνωρίζω ότι είναι υπουργός Εθνικής Αμυνας εδώ και 39 μήνες! Δεν περνάς σε πάνθεον ηρώων ούτε πέφτεις υπέρ πίστεως και πατρίδος ούτε φεύγεις μαχόμενος για την κυριαρχία της χώρας σου όταν...απλά χάνεις τον προσανατολισμό σου, παθαίνεις βέρτιγκο και πέφτεις.

Η ελληνική γλώσσα είναι πλουσιότατη και δεν υπάρχουν λέξεις για όλες τις χρήσεις. Η δήλωση Καμμένου φανερώνει συγκεκριμένα πράγματα.

Έγινε-δεν έγινε, με βάση τη δήλωση του Καμμένου, τα επίσημα δηλαδή χείλη, ο αείμνηστος Σμηναγός δεν έπεσε από μόνος του. Αυτό μας λέει ο υπουργός εκτός αν τίποτε παιδικά χέρια είχαν πάρει το τάμπλετ και τουιτάρισαν από μόνα τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail