Υπάρχουν και αυτοί που αγαπούν τα ζώα - Η περιπέτεια του Karamel που βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη και έκανε δύο πολύωρα χειρουργεία για να σωθεί

Freepen.gr - Ο Karamel ο σκίουρος έχει δύο πόδια και δύο τροχούς. Ωστόσο ήταν ένα μακρύ ταξίδι για το μικρό πλάσμα, όπως αναφέρουν οι Hürriyet και Daily Sabah. Στη νοτιοανατολική επαρχία Batman της Τουρκίας, ο 19χρονος Rüzgar Alkan βρήκε τον σκίουρο με τα μπροστινά πόδια του να έχουν πιαστεί σε μια παγίδα ζώων. 

Ο νεαρός έφερε τον Karamel σε κτηνίατρο στην πρωτεύουσα της επαρχίας, αλλά οι τραυματισμοί ήταν πολύ σοβαροί για να αντιμετωπιστούν εκεί. Η έρευνα οδήγησε τον Alkan στον Tayfun Demir, που ήταν ήδη φρόντιζε έναν άλλο σκίουρο που είχε διασωθεί. Ο Demir συμφώνησε να υιοθετήσει και τον Karamel και ο σκίουρος ήρθε να ζήσει μαζί του στην Κωνσταντινούπολη, περίπου 700 μίλια μακριά. 

Στο Πανεπιστήμιο Aydın της Κωνσταντινούπολης, ο ορθοστατικός Mustafa Gültekin, με τον ορθοπεδικό Tolgay Şatana, και το φυσιοθεραπευτή Eylem Küçük εργάστηκαν από κοινού για να βοηθήσουν την ανάκτηση του Karamel. Ο Karamel υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, διάρκειας έξι ωρών. 

Τα μπροστινά του ποδαράκια δεν κατέστη δυνατό να σωθούν λόγω της γάγγραινας. Αλλά μια ειδικά κατασκευασμένη πρόθεση επέτρεψε στο Karamel να αποκτήσει και πάλι την ανεξαρτησία που είχε.

Δείτε το όμορφο βίντεο από το nationalgeographic.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail