Αρχιχασάπης του ISIS παραλίγο να περάσει στην Ελλάδα ως...πρόσφυγας - Σε ποια μεγάλη σφαγή είχε ενεργό ρόλο


Freepen.gr - Ο Kasir al-Haddawi, ένας εμίρηςτου ISIS στην ανατολική επαρχία της Συρίας Deir Ezzor, αιχμαλωτίστηκε από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στης Σμύρνη σε επιχείρηση το πρωί της Παρασκευής. Μαζί του συνελήφθησαν ακόμη τρεις τρομοκράτες σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Οι άνδρες φέρονται να προσπάθησαν να κρυφθούν ανάμεσα σε Σύριους πρόσφυγες που σχεδίαζαν να φτάσουν στην Ελλάδα με βάρκα.

Ο al-Haddawi φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στην αποτρόπαια σφαγή 700 αμάχων της φυλής Σαϊτάτ το καλοκαίρι του 2014 (το είχαμε δημοσιεύσει τότε) στην επαρχία του Deir Ezzor όταν η φυλή ξεσηκώθηκε ενάντια στο ISIS που είχε κάνει τότε την εμφάνισή του στην περιοχή.

Ο Haddawi είναι επίσης κουνιάδος του Saddam al-Jamal, τρομοκράτη που εγκατέλειψε τον ελεύθερο συριακό στρατό (FSA) και προσχώρησε στο ISIS το 2013. Ο Jammal πήγε για να γίνει ανώτερος ηγέτης της οργάνωσης και μετείχε στην παραγωγή βίντεο με φρικτές εκτελέσεις.

Αυτός ο άνθρωπος ήθελε να περάσει στην Ελλάδα ως...πρόσφυγας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail