Η Ελλάδα έχασε τα χρήματα της FIFA για το Μουντιάλ


Αύξηση των χρηματικών επάθλων που θα δοθούν στις εθνικές ομάδες για το φετινό μουντιάλ ανακοίνωσε η FIFA, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 400 εκ. δολάρια (328 εκ. ευρώ), έναντι των 358 εκ. δολαρίων το 2014. Κατά 12% αυξήθηκαν τα χρήματα που θα διαθέσει η διεθνής ομοσπονδία, γεγονός που αντανακλά την υγιή οικονομική της κατάσταση, η οποία οφείλεται κυρίως στα κέρδη που προέρχονται από τις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πιο συγκεκριμένα, 3 εκ. δολάρια περισσότερα θα λάβουν φέτος οι ομάδες του τελικού, με τα ποσά να αγγίζουν τα 38 εκ. δολάρια για την τιτλούχο και τα 28 εκ. δολάρια για την 2η θέση. Για κάθε μία από τις ομάδες που προκρίθηκαν το ποσό για την προετοιμασία φτάνει φέτος το 1,5 εκ. δολάρια, αυξημένο κατά 50% σε σχέση με το μουντιάλ της Βραζιλίας ενώ το ελάχιστο ποσό συμμετοχής παραμένει το ίδιο, στα 8 εκ. δολάρια.

Εκτός του πρεστίζ που απολαμβάνουν οι ομάδες που συμμετέχουν στο μουντιάλ, πλέον τα λεφτά που αποκομίζουν οι εθνικές ομοσπονδίες αποτελούν τεράστιο δέλεαρ. Το εισιτήριο για το ταξίδι στο μουντιάλ της Ρωσίας θα αποτελούσε τεράστια νίκη για την Ελλάδα, μιας και το έχει καταφέρει ελάχιστες φορές στην ιστορία της.

Κι ενώ η Εθνική ξεκίνησε με καλές προοπτικές τα παιχνίδια των προκριματικών νικώντας Γιβραλτάρ, Κύπρο και Λευκωσία, έμελλε να τη σταματήσει η Κροατία και να χάσει το όνειρο της πρόκρισης στους 32. 
 
Παρά την αποτυχία πρόκρισης, στο τιμόνι της Εθνικής παρέμεινε ο Μίκαελ Σκίμπε, με διετή παράταση του συμβολαίου του. Ήταν μια σαφής ψήφος εμπιστοσύνης στον Γερμανό προπονητή, καθώς κατάφερε να «δέσει» μια ομάδα που σχεδόν δεν υπήρχε και να καλλιεργήσει καλές σχέσεις μεταξύ προπονητή και παικτών. Ο Σκίμπε παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη, αλλά υποστήριξε ότι η ομάδα μπόρεσε να σταθεί επάξια απέναντι στους αντιπάλους της. Μετά από αυτό, η προσοχή τώρα είναι στραμμένη στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με προτεραιότητα την άμεση πρόκριση στο Euro. 
 
Μπορεί βέβαια για φέτος το μουντιάλ να «ναυάγησε» για την Ελλάδα, ωστόσο ακόμη κι αν είχε καταφέρει να προκριθεί θα αντιμετώπιζε μια πολύ σκληρή δοκιμασία έχοντας να διαγωνιστεί απέναντι στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Για το 2018, οι ομάδες-φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου είναι η Γερμανία και η Βραζιλία. Η Γερμανία πέρασε αήττητη από την προκριματική φάση, σημειώνοντας πολλά τέρματα και δείχνοντας αποφασισμένη να υπερασπιστεί τον τίτλο της. 

Αν το καταφέρει, θα γίνει η 3η ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που θα κερδίσει 2 συνεχόμενα μουντιάλ. Η Βραζιλία από την άλλη, με μόνο μία ήττα στα 18 ματς των προκριματικών, σκοπεύει να κρατήσει τον τίτλο της «βασίλισσας», έχοντας τα περισσότερα τρόπαια από κάθε άλλη ομάδα. Η πιο αγαπημένη ομάδα του μουντιάλ, έχει μπει δυναμικά στο τερέν θέλοντας να αποδείξει για μια ακόμα φορά τη φήμη της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail