Ανεβάζεις στο Facebook και την παραμικρή λεπτομέρεια; Ετοιμάσου τώρα να την πληρώσεις!

TheDigitalArtist - pixabay
Freepen.gr - Δεν έχει τελειωμό η φαντασία του οικονομικού επιτελείου στο ξεζούμισμα των φορολογουμένων. Τώρα εκπονείται σχέδιο απόβασης στο διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος» , Στο πλαίσιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, έχει αρχίσει να καταγράφει πρακτικές που θα τεθούν στο μικροσκόπιο του φορολογικού ελέγχου σύντομα.

Οι έλεγχοι αφορούν:
  • Προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Ουσιαστικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται εμμέσως ως διαφημιστικοί κόμβοι για τη διάθεση κυρίως ρούχων, προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης. Πρόκειται για τη νέα εξελιγμένη μορφή παρεμπορίου χωρίς παραστατικά και χωρίς να λαμβάνει το Δημόσιο τους προβλεπόμενους φόρους.
  • Έμμεση διαφήμιση προϊόντων από επώνυμους χωρίς να δηλώνονται οι αμοιβές στην Εφορία
  • Χρήση των μέσων για τον εντοπισμό των φορολογούμενων που ενώ φαίνεται να κάνουν πολυτελή ζωή, οι φορολογικές τους δηλώσεις είναι «φτωχές».
  • ​Στο στόχαστρο βρίσκονται επιχειρηματίες αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες σε κλάδους με υψηλή φοροδιαφυγή, όπως γιατροί και δικηγόροι.
Όλοι όσοι αναρτούν τη καθημερινή ζωή τους, που πήγαν, τι έφαγαν, τι ήπιαν, τώρα μπορεί και να βρεθούν απολογούμενοι. Το ερώτημα είναι κατά πόσο έχει νομική βάση η εισβολή στην προσωπική ζωή των φορολογουμένων και αν με αυτές τις μεθόδους ανοίγουν πολύ επικίνδυνοι δρόμοι. Αν κάποιος βρέθηκε πχ σε μια παραθαλάσσια καφετέρια ή οπουδήποτε, σημαίνει ότι είναι και φοροφυγάς;

Αν κάποιοι αναζητούν χρήματα, ας τα βρουν από την περικοπή των σπαταλών και του δημοσίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail