Μόσχα: Δεν εντοπίσαμε ίχνος χημικών στη Douma, παραμυθένιες οι φωτογραφίες των Λευκών Κρανών

Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός δε βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα από οποιοδήποτε πλευρά στην ανατολική πόλη της Δαμασκού, Douma, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Η δήλωση υποστηρίζει ότι ο αναφερόμενος χώρος της υποτιθέμενης χημικής επίθεσης στη Douma αξιολογήθηκε από στρατιωτικούς ειδικούς και δε βρέθηκε ίχνος οιασδήποτε χρήσης χημικών όπλων.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι οι φωτογραφίες που απελευθερώνονται από τα Λευκά Κράνη (μια αυτοαποκαλούμενη οργάνωση υποτιθέμενων διασωστών που βρίσκεται μόνο σε περιοχές της Συρίας που κρατούνται από τζιχαντιστές) που απεικονίζουν τα θύματα της υποτιθέμενης χημικής επίθεσης ήταν «ψεύτικες».

Το απόγευμα του Σαββάτου, οι ισλαμιστές επαναστάτες στη Douma κατηγόρησαν τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ότι επιτέθηκαν στους κατοίκους της πόλης με χημικά όπλα. Η προβοκάτσια αυτή έχει ως σκοπό την στρατιωτική επέμβαση της Δύσης. Το ερώτημα είναι αν η Δύση είναι είτε τόσο τυφλωμένη με τον Ασαντ, είτε τόσο ανόητη, είτε έχει ενεργή συμμετοχή στην προβοκάτσια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail