Σάλος στην τουρκική βουλή - Κόντεψε να μείνει στον τόπο ο Γιλντιρίμ - Έξαλλος ο Ερντογάν - Το CHP δάνεισε βουλευτές στην Ακσενέρ!

Freepen.gr - Ο κακός χαμός έγινε στην τουρκική βουλή γύρω από το θέμα της επέκτασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από οργισμένη τοποθέτηση του βουλευτή Ισμαήλ Καχραμάν του CHP. Αίσθηση προκαλεί και το ύφος της απάντησης του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Στην συνέχεια ο ελληνικής καταγωγής εκτουρκισμένος και εξισλαμισμένος πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν απευθυνόμενος στον Κιλιτσντάρογλου του έκανε παρατήρηση πως κούνησε άσεμνα τα χέρια του.

Επιπρόσθετα έχει προκληθεί σάλος από το γεγονός πως 15 βουλευτές του CHP "μετακόμισαν" στο κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ (Καλό Κόμμα) προκειμένου να ξεπεράσει τα νομικά εμπόδια που εκμεταλλεύθηκε ο Ερντογάν και να συμμετάσχει στις εκλογές. Σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία για να μετάσχει ένα κόμμα σε εκλογές πρέπει να έχουν περάσει 6 μήνες από τότε που ολοκλήρωσε όλες τις ιδρυτικές του διαδικασίες. Στην περίπτωση της Ακσενέρ αυτό το διάστημα συμπληρώνεται μόλις λίγες ημέρες μετά τις 24 Ιουνίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail