Αμερικάνοι "μπούκαραν" στο Ρωσικό Προξενείο στο Σιάτλ! Για εχθρική ενέργεια σε ξένο έδαφος μιλά η Μόσχα

The Consulate General of the Russian Federation in Seattle, Washington, U.S. © Lindsey Wasson / Reuters
Freepen.gr - Η αμερικανική κυβέρνηση παραβίασε το διεθνές δίκαιο με την απόφασή της να σπάσει το κλειστό προξενείο της Ρωσίας στο Σιάτλ, σύμφωνα με δήλωση της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον.

"Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι μια βαριά παραβίαση της Σύμβασης για τις Διπλωματικές Σχέσεις και της Σύμβασης για τις Προξενικές Σχέσεις", σχολίασε ο Νικολάι Πουκάλοφ, επικεφαλής της προξενικής υπηρεσίας της πρεσβείας. "Η ρωσική πλευρά δε συμφώνησε να αποσυρθεί η διπλωματική ιδιότητα από το ακίνητό μας στο Σιάτλ και δεν έδωσε άδεια σε Αμερικανούς αξιωματούχους να εισέλθουν στο έδαφός μας".

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως μια εχθρική ενέργεια των ΗΠΑ.

Το διπλωματικό κτίριο εκκενώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα λόγω εντολής από την Ουάσινγκτον, η οποία απέλασε 60 Ρώσους διπλωμάτες και έδωσε εντολή στην πρεσβεία να κλείσει το προξενείο του Σιάτλ ως αντίποινα για τη δηλητηρίαση ενός πρώην διπλού πράκτορα στη Βρετανία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail