Άγκυρα: Καμία προνομιακή μεταχείριση για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

Freepen.gr - Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας την Πέμπτη απέρριψε τη δήλωση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker σχετικά με την κράτηση δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία.

"Με αυτές τις παρατηρήσεις ... Οι αρχές της ΕΕ χάνουν την αξιοπιστία τους καθημερινά", ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόυ σε δήλωσή του.

Οι παρατηρήσεις του Ακσόυ ήρθαν λίγο μετά το γεγονός ότι ο Γιούνκερ ανέφερε στο ελληνικό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Αθήνα ότι η Τουρκία πρέπει να απελευθερώσει τους Έλληνες στρατιωτικούς, δήλωση που προκάλεσε έκπληξη στην Τουρκία.

"Απορρίπτουμε αυτή τη δήλωση, η οποία απέχει πολύ από το να είναι σοβαρή και στερείται νομικής βάσης", ανέφερε ο Ακσόυ συμπληρώνοντας:

"Οι Έλληνες στρατιωτικοί που παραβιάζουν τον τουρκικό νόμο δεν έχουν κανένα προνόμιο ενώπιον της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας. Καταδικάζουμε αυτή τη διττή νοοτροπία [της ΕΕ], η οποία δε διστάζει να κάνει παρατηρήσεις σχετικά με το κράτος δικαίου όταν το επιθυμεί, και όταν πρόκειται για τα συμφέροντά της, κάνει δηλώσεις που παρεμβαίνουν στη συνεχιζόμενη δικαστική διαδικασία".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail