Δοχεία με χλώριο από τη Γερμανία και βόμβες καπνού από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ανατολική Γκούτα

Freepen.gr - Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη ότι πρόσφατα βρέθηκαν στην περιοχή της Ανατολικής Γκούτα της Δαμασκού εμπορευματοκιβώτια γεμάτα χλώριο από τη Γερμανία και βόμβες καπνού που κατασκευάστηκαν στην πόλη Salisbury (!) του Ηνωμένου Βασιλείου:

"Στις απελευθερωμένες περιοχές της Ανατολικής Γκούτα, τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα έχουν βρει δοχεία με χλώριο - το πιο τρομερό είδος χημικών όπλων - από τη Γερμανία, καθώς και  χειροβομβίδες καπνού που παράγονται - παρακαλώ δώστε προσοχή - στην πόλη Salisbury, στο Ηνωμένο Βασίλειο".

Τα ευρήματα υπονομεύουν την «πίστη στην ανθρωπιά» της ηγεσίας κάποιων κρατών, που «δίνουν αυτές τις εντολές και λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις», πρόσθεσε ο Ζαχάροβα.

Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα ευρήματα.

Το χλώριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής χημικών όπλων και εκρηκτικών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail