Οι ελληνοποιήσεις είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Τσίπρα

Αυτές τις μέρες ακούω πολλούς να διαμαρτύρονται γιατί η κυβέρνηση λέει προωθεί μαζικές ελληνοποιήσεις μεταναστών, με ό,τι συνεπάγεται φυσικά αυτό, προφανώς για να κερδίσει ψήφους και να παραμείνει στην εξουσία.

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ
Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.gr

Γιατί διαμαρτύρεστε; Γνωρίζετε άραγε τι λέει το Σύνταγμα της Ελλάδας, που έφτιαξαν κυρίως οι πολιτικές οικογένειες των Καραμανλή και Παπανδρέου, ενώ το αποδέχτηκαν πλήρως και οι υπόλοιποι πολιτικοί; Αλλά και όσοι το αναθεώρησαν το έκαναν ακόμα χειρότερο.

Λέει λοιπόν στο άρθρο 4 παρ. 3 “Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος”.

Ποιος όμως φτιάχνει το νόμο; με τίνος την εντολή γίνεται; και ποιος νόμος μπορεί να ισχύσει χωρίς την έγκριση του πρωθυπουργού – μονάρχη στη χώρα του πρωθυπουργοκεντρικού εξουσιαστικού συστήματος;

Ορίζει μήπως το Σύνταγμα τα προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος για να είναι Έλληνας πολίτης; Όχι βέβαια. Το αφήνει αυτό στο νόμο, δηλαδή στον εκάστοτε πρωθυπουργό.

Επομένως, δεν πρέπει να διαμαρτύρεστε εναντίον του Τσίπρα και γενικά της κυβέρνησης στο σημείο αυτό. Αυτοί τη “δουλειά” τους κάνουν και συνταγματικό τους δικαίωμα είναι.

Αντίθετα, θα έπρεπε να διαμαρτύρεστε εναντίον αυτού του ίδιου του Συντάγματος που έχουμε. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημά μας. Η προοδευτική λαϊκή απαίτηση θα πρέπει να είναι να φτιάξει ο λαός μόνος του το Νέο Σύνταγμά του.

ΥΓ. Οι Σκοπιανοί έχουν ένα Σύνταγμα, που περιέχει κάποια πράγματα που δεν μας αρέσουν. Εμείς θέλουμε ντε και καλά να το αλλάξουν αυτοί, αλλά δεν κοιτάμε την “καμπούρα” μας. Δεν κοιτάμε δηλαδή που το δικό μας Σύνταγμα δίνει την εξουσία στον Τσίπρα να εκχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας, την ιστορία της, τη γλώσσα, τον πολιτισμό της κ.λ.π. Το Σύνταγμα των Σκοπιανών μας μάρανε;
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...