Να τι μπορείτε να περιμένετε από το ΝΑΤΟ: Τίποτα - Στόλτενμπεργκ: Δε μας αφορούν οι διαφορές Ελλάδας και Τουρκίας

Dursun Aydemir - Anadolu Agency
Freepen.gr - Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μέσα σε μια πρόταση μας έδειξε τι μπορούμε να περιμένουμε από τη Συμμαχία σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή. 

Ε: Η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο εξακολουθεί να αυξάνεται. Υπάρχουν αναφορές ότι η Ελλάδα ζήτησε επίσημα από το ΝΑΤΟ να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο σε αυτό το πλαίσιο. Ποια είναι η θέση του ΝΑΤΟ σχετικά με την αυξανόμενη ένταση μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ;

Stoltenberg: Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο πολύτιμοι συμμάχοι του ΝΑΤΟ, είναι σύμμαχοι από το 1952.

Και οι δύο συμβάλλουν στη συλλογική άμυνά μας. Αναμένω ότι οι διαφορές που βλέπουμε σε ορισμένα ζητήματα επιλύονται μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας στο πνεύμα των καλών σχέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, χαιρετίζω ότι οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών πραγματοποίησαν πρόσφατα τηλεφωνική συνδιάλεξη και ότι συμφώνησαν να επιλύσουν αυτές τις διαφορές μέσω διαλόγου.

Ερ: Έτσι, το ΝΑΤΟ δεν προβλέπει συμμετοχή;

Stoltenberg: Όχι, δεν είναι θέμα για το ΝΑΤΟ, αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...