Ο Τραμπ κάλεσε τον Πούτιν στο Λευκό Οίκο - «Δεν υπάρχει περίπτωση στρατιωτικής αντιπαράθεσης»

© Saul Loeb / AFP
Freepen.gr - Ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τράμπ δε θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση μια ένοπλη αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη στο RIA Novosti.

"Μιλώντας για τους κινδύνους μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης, είμαι 100 τοις εκατό σίγουρος ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας δε θα το επιτρέψουν αυτό και φυσικά ούτε ο Πρόεδρος Πούτιν ή ο Πρόεδρος Τραμπ", δήλωσε ο Λαβρόφ.

"Εξάλλου, είναι ηγέτες, που εκλέγονται από το λαό τους και είναι υπεύθυνοι για την ειρήνη τους", πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Εν μέσω της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτων, ο Λαβρόφ σημείωσε ότι υπάρχουν προσπάθειες για να χαλαρώσει ο γόρδιος δεσμός. Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε το Ρώσο ομόλογό του στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης. Ο Τράμπ δήλωσε ότι «θα χαρεί να δει τον Πούτιν στο Λευκό Οίκο» και πρόσθεσε ότι «θα ήταν ευτυχής να κάνει μια αμοιβαία επίσκεψη [στη Μόσχα]», δήλωσε ο Λαβρόφ.

* με πληροφορίες από το RT
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail