Πως η Τουρκία θα αρπάξει το μισό Αιγαίο και τα μισά κυπριακά κοιτάσματα και θα διαθέσει τον στρατό της για τη φύλαξη της Ε.Ε.- Η Τουρκία όποτε έχει αδιέξοδα δεν κάνει παλικαρισμούς αλλά εισβολή - Όπως στη Συρία

Η πτώση του MIRAGE 2000-5 και η απώλεια του Σμηναγού Γ. Μπαλταδώρου συνοδεύονται από διάφορες ύποπτες συμπτώσεις. Την ημέρα της πτώσης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρευρίσκονταν οι κάτωθι: Ο Αμερικάνος πρέσβης στην Ελλάδα, δύο υφυπουργοί των ΗΠΑ καθώς και ο διοικητής των Αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων σε Ευρώπη και Αφρική. Όλοι οι παραπάνω συμπτωματικά (;) βρέθηκαν να παρακολουθούν απο την αίθουσα επιχειρήσεων του ΥΕΘΑ το εκτυλισσόμενο δράμα "ζωντανά". Η επίσημη αιτία για την επίσκεψη του κλιμακίου των Αμερικάνων την 12η Απριλίου, ημέρα της πτώσης του αεροσκάφους, στο ΥΕΘΑ ήταν η υπογραφή συμφωνίας για την μεταστάθμευση των UAV’s MQ-9 Reaper στη Λάρισα.

Αναδημοσίευση από: hellenicsunrise2.blogspot.gr
Greek Spirit
17-4-2018
 
Ο Αμερικάνος πρέσβης έχει επισκεφθεί επίσημα το ΥΕΘΑ τουλάχιστον τρεις φορές απο τον Σεπτέμβριο του 2017.
Τελευταία σχεδόν όλοι οι έγκριτοι Έλληνες αναλυτές αλλά και μερίδα ξένων, αρθογραφούν σχετικά με την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει η Τουρκία και ο Ερντογάν ο οποίος προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, μεταξύ Δύσης και άξονα Ρωσίας-Ιράν του οποίου είναι και μέλος.
Η τρέχουσα άποψη θέλει την Τουρκία έρμαιο των κακών και επιθετικών επιλογών της, θέλει την Τουρκία ως χώρα που "πατάει σε δύο βάρκες" και η οποία κινδυνεύει.
Εγώ διαφωνώ παντελώς. Η Τουρκία όχι μόνο κινδυνεύει αλλά έχει κυριαρχήσει στις συνειδήσεις των ΝΑΤΟικών και Ευρωπαίων ως η μοναδική τοπική υπερδύναμη η οποία είναι πρόθυμη να αναλάβει έργο και αποστολή ακόμα και για λογαριασμό της Ε.Ε.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν το MIRAGE 2000-5 του Σμηναγου Μπαλταδώρου καταρρίφθηκε απο Τουρκικά ηλεκτρονικά αντίμετρα αλλά είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το δυστύχημα εκτυλίχθηκε "ζωντανά" ενώπιον του κλιμακίου των Αμερικάνων αξιωματούχων.
Γνωρίζω ότι ο πρωθυπουργός της χώρας όχι μόνο δεν τίμησε με την παρουσία του τον ήρωα Μπαλταδώρο αλλά εξαφανίσθηκε τις τελευταίες μέρες απο το πολιτικό προσκήνιο.
Τελικά μήπως έχω απόλυτο δίκαιο όταν γράφω στο παρακάτω άρθρο μου ότι το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. προορίζουν την Τουρκία ως μισθοφόρο της Ε.Ε., μισθοφόρο που θα αναλάβει την σύσταση του ευρωστρατού και που με αντάλλαγμα τα κοιτάσματα της ανατολικής Κύπρου θα αναλάβει την φύλαξη όλου του μήκους των ανατολικών συνόρων της Ευρώπης, από Βορρά προς Νότο ;

ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ Ε.Ε.-Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΒΟΛΗ -ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ 

Greek Spirit
23-2-2018

Η πρακτική της δήθεν ΄΄διεθνοποίησης΄΄ της τουρκικής προκλητικότητας με την προβολή των βίντεο τόσο του εμβολισμού όσο και των διαλόγων του κυβερνήτη του πλωτού γεωτρύπανου με αυτόν της τουρκικής φρεγάτας που στην ουσία έδιωξε σήμερα το γεωτρύπανο από την κυπριακή ΑΟΖ, η πρακτική αυτή δεν έχει οφέλη για την Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες στα κινηματογραφημένα αυτά ντοκουμέντα βλέπουν ότι η Τουρκία είναι μια τοπική υπερδύναμη που δεν διστάζει, βλέπουν ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του ως προς την προοπτική να παραμείνει θεατής στον πλουτισμό Ελλάδας-Κύπρου από τα κοιτάσματα τους χωρίς η ίδια η Τουρκία να έχε το παραμικρό μερίδιο.

Στην πραγματικότητα τα ντοκουμέντα της προκλητικότητας της Τουρκίας αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για τις δυνατότητες της και την καλύτερη διαφήμιση της ως τοπικής υπερδύναμης .Αυτό που κάνει την Τουρκία υπερδύναμη είναι η τόλμη της και η θέληση της να τα βάλει με όλους. Η Τουρκία μπορεί να κινείται στις λεπτές γραμμές και ΄΄παράθυρα΄΄ του διεθνούς δικαίου και καθεστώτος που διέπουν την θαλάσσια κυριαρχία, μπορεί να έχει εισβάλει στην Συρία και να δολοφονεί τετράχρονα παιδάκια, ωστόσο και σε ότι αφορά τους διεθνής επικυρίαρχους , ακριβώς αυτή η θέληση της για κυριαρχία και ανάληψη κινδύνων την καθιστούν ένα υπερπολύτιμο γεωπολιτικό παράγοντα για ΗΠΑ-Ρωσία και Ε.Ε.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για την τρόικα ΗΠΑ-Ρωσία και Ε.Ε να βοηθήσουν την Ελλάδα, να επενδύσουν χρόνο, διπλωματικό κεφάλαιο αλά και οικονομικό και στρατιωτικό όταν ακριβώς δίπλα και σε ακόμα πιο καίρια θέση βρίσκεται η Τουρκία η οποία αποτελεί μια έτοιμη τοπική υπερδύναμη με στρατό ο οποίος αποτολμά εισβολή σε γειτονική χώρα, με οικονομία η οποία αντισταθμίζει τις δομικές ανωμαλίες της με πακτωλό φανερών και κρυφών κεφαλαίων από το Κατάρ, χώρα η οποία δεν ζητά καμία ελεημοσύνη, δεν ζητά καμία επισφαλή επένδυση αλλά είναι σε θέση να προσφέρει συναλλαγή με ΗΠΑ-Ρωσία-Ε.Ε.

Η συναλλαγή αυτή αφορά τον διαμοιρασμό των κοιτασμάτων σε Αιγαίο και Κύπρο με αντάλλαγμα την παροχή υπηρεσιών στην Μ.Ανατολή που απαιτούν την εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων. Με άλλα λόγια η υπερεξοπλισμένη Τουρκία προσφέρει στις ΗΠΑ-Ρωσία και ΕΕ τις ένοπλες δυνάμεις της για τον έλεγχο της Μ.Ανατολής σε αντάλλαγμα με μερίδιο στα κοιτάσματα. Η Τουρκία προσφέρει επίσης την δυνατότητα σε ΗΠΑ και Ε.Ε γι την γρήγορη επίλυση σειράς γεωπολιτικών και ενεργειακών θεμάτων.

Η προσπάθεια Ε.Ε. και ΗΠΑ να απεξαρτήσουν την Ευρώπη από το ρωσικό αέριο βασίζεται στην κατασκευή δικτύου αγωγών που θα φέρνουν΄αέριο από το Κατάρ-Ιράν-Ιράκ-Αζερμπαϊτζάν-Αίγυπτο-Ισραήλ- Κύπρο και Ελλάδα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον πόλεμο στην Συρία, δηλαδή το σχέδιο για την κατασκευή ενός αγωγού Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ευρώπης ο οποίο θα αφαιρούσε το ενεργειακό μονοπώλιο από την Ρωσία στην αγορά της Ευρώπης. Η Συρία ήταν η μόνη χώρα που δεν δέχθηκε τον αγωγό στο έδαφος της, το Κατάρ και η Γερμανία προκάλεσαν τον πόλεμο για να πέσει ο αρνητής Άσαντ και η Ρωσία βοήθησε την Συρία για να μην γίνει ο αγωγός και χάσει το μονοπώλιο της στην Ευρώπη.

Η Τουρκία μπορεί να προσφέρει ως αντάλλαγμα της παραχώρησης μέρους των κοιτασμάτων την διάθεση του εδάφους της για να περάσουν αγωγοί που θα διακινούν αέριο από την Κύπρο-Αίγυπτο-Ισραήλ-Λίβανο. Οι κάκιστες διπλωματικές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ έσπρωξαν το τελευταίο να προτείνει έναν υποθαλάσσιο αγωγό , τον east med , ο οποίος θα ξεκινούσε από τις ακτές του Ισραήλ και με υποθαλάσσια διαδρομή θα ένωνε τα Αιγυπτιακά-Κυπριακά και Ελλαδικά κοιτάσματα σε νότια Κρήτη και Ιόνιο και κατόπιν μέσω Ιταλία θα καταλήγουν στην Γερμανία. Ο EAST MED ωστόσο εκτός από κοστοβόρος είναι και ένα χρονοβόρο πρότζεκτ. Η μόνη οικονομική και γρήγορη λύση είναι τα υποθαλάσσια κοιτάσματα να καταλήγουν στην Τουρκία και απο εκεί με χερσαίους αγωγούς θα διοχετεύονται στην Ευρώπη.

Η Τουρκία διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ και η ρήξη στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ αποτελούν πλήγμα για το ΝΑΤΟ.Οι ΗΠΑ από το 2013 και μετά χάνουν συνεχώς σε στρατιωτική ισχύ κάτι το οποίο μπορεί να μην έχει γίνει αντιληπτό από διάφορους ΄΄αναλυτές του καφενείου αποτελεί ωστόσο μια σκληρή πραγματικότητα ειδικά για αμερικανικό ναυτικό.

Οι ΗΠΑ μετά τον πόλεμο και την κατοχή του Ιράκ δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις απώλειες και σε συνδυασμό με τα ελλείμματα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού και τις περικοπές δεν μπορούν πλέον να αναλαμβάνουν δράση σε όλο τον κόσμο.
Οι ΗΠΑ θα προτιμούσαν την Τουρκία να ελέγχει την ανατολική Μεσόγειο και Μ.Ανατολή έτσι ώστε να επικεντρωθούν στον Ειρηνικό και Σινική θάλασσα όπου η Κίνα προετοιμάζεται για τον Γ΄ΠΠ.

Στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα κάποιοι οι οποίοι επαναλαμβάνουν και προάγουν την την άποψη των αγράμματων καφενόβιων της δεκαετίας του 80 ότι η Τουρκία με την προκλητικότητα της εξάγει τα αδιέξοδα της. Που πας ρε Καραμήτρο, ποια αδιέξοδα εξάγει; Η Τουρκία όπου έχει αδιέξοδα όπως στα νότια σύνορα της έχει δείξει ότι τα λύνει με εισβολή.Ξυπνάτε ρε κακομοίρηδες.
Οι ΗΠΑ θέλουν να κρατήσουν την Ευρώπη κοντά τους. Η Ευρώπη όσο παραμένει εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο είναι αδύνατον να διαδραματίσει κάποιο ρόλο πίεσης εναντίον του Πούτιν Η Ευρώπη ήδη βλέπει ότι όχι μόνο η ανατολική Ουκρανία κινδυνεύουν να αφομοιωθούν απο τη Ρωσία αλλά και οι χω΄ρες της Βαλτικής, Εσθονία-Λιθουανία-Λετονία. Όσο η Ευρώπη εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά απο το ρωσικό αέριο ακυρώνεται η γεωπολιτική της αξία για τον περιορισμό και έλεγχο της Ρωσίας Η Τουρκία παραμένει η πιο γρήγορη και φθηνή εναλλακτική μεταφοράς αερίου από Μ.Ανατολή , Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο.

Η Τουρκία επίσης μπορεί να αποτελέσει τον χωροφύλακα της περιοχής για λογαριασμό του ΝΑΤΟ το οποίο αποτελεί πλέον φάντασμα του πάλαι ποτέ ισχυρού εαυτού του.

Ο Ερντογάν είναι πρόθυμος να παίξει τον παραπάνω ρόλο αλλά ως ανταλλάγματα θα ζητήσει

α.την αμνηστία του από τις διώξεις που προκύπτουν από την έρευνα για τα σκάνδαλα σπασίματος του εμπάργκο εναντίον του Ιράν που διεξάγονται στις ΗΠΑ
β. μερίδιο από τα κοιτάσματα σε Αιγαίο και Κύπρο (όχι σε Κρήτη) .

Σε αντάλλαγμα θα δώσει

α. την εξομάλυνση των σχέσεων του με το Ισραήλ η οποία θα οδηγήσει και σε κατασκευή αγωγών αερίου στο έδαφος της Τουρκίας που θα καταστήσουν τον east med αχρείαστο σχέδιο και
β. την διάθεση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ αλλά και για τις ανάγκες της Ε..Ε

Η Τουρκία μπορεί κάλλιστα να διαθέσει ταξιαρχίες για τα σύνορα της ανατολικής Ευρώπης όπως πχ Πολωνία και χώρες της Βαλτικής οι οποίες προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο ρωσικής εισβολής τα τελευταία τέσσερα χρόνια.Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής προσπαθούν με την βοήθεια του ΝΑΤΟ να οργανώσουν την άμυνα τους ωστόσο η βοήθεια που λαμβάνουν προέρχεται απο την Ισπανία-Δανία-Ολλανδία χώρες οι οποίες δεν διαθέτουν ικανούς στρατούς και μέσα τουλάχιστον ανάλογα για ένα ενδεχόμενο αντιμετώπισης των ρωσικών μεραρχιών σε αναπτεταμένο έδαφος. Κάποιο Αμερικάνοι στρατιωτικοί που δεν ξεπερνάνε τις μερικές εκατοντάδες βοηθούν ως σύμβουλοι.


Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που μπορεί να διαθέσει πλήρεις κι ετοιμοπόλεμους σχηματισμούς. Μετά απο αυτό η Τουρκία βρίσκεται ένα βήμα από την ένταξη της στον ευρωστρατό ο οποίος μέχρι σήμερα αποτελεί απλά μια επιτελική μελέτη. Ο τουρκικός στρατός θα αποτελέσει την πρώτη αξιόμαχη δύναμη του υπό διαμόρφωση ευρωστρατού με πρόσχημα την φύλαξη των ανατολικών συνόρων της Ευρώπης σε Πολωνία και Βαλτική. Αυτό θα αποτελέσει θρίαμβο του Ερντογάν


Εάν η Τουρκία λάβει μερίδιο απο τα κοιτάσματα τότε εύκολα θα απομακρυνθεί απο την αγκαλιά του Πούτιν ή τέλος πάντων θα ξεφύγει απο τον τόσο στενό εναγκαλισμό με την ρωσική αρκούδα και θα μπορέσει να αυτονομηθεί αρκετά για να διαθέτει στρατεύματα τα οποία στην ουσία θα φυλάνε την Αν. Ευρώπη απο την Ρωσία.
Ετσι γίνονται οι δουλειές, έτσι επιβιώνουν τα κράτη -έθνη .
Καθίστε τώρα να ακούτε τους πρησμένος απο το φαγητό και το ποτό μπαρμπάδες να σας λένε ότι η Τουρκία κάνει ΄παληκαρισμούς΄΄ και ότι "εξάγει την αποτυχία της".
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...