Το Ιράν απειλεί ΗΠΑ: θα δείτε τι θα πάθετε μέσα σε μια εβδομάδα αν ακυρώσετε τη συμφωνία για τα πυρηνικά!

FILE PHOTO / Reuters
Freepen.gr - Ο Iρανός πρόεδρος, Χασάν Ρουχάνι έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι θα μετανιώσουν αν να απομακρυνθούν από την πυρηνική συμφωνία του 2015 και θα δουν τις συνέπειες "σε λιγότερο από μία εβδομάδα", εάν προχωρήσουν με την πολυσυζητημένη απόσυρση.

"Το Ιράν δε θα παραβιάσει την πυρηνική συμφωνία, αλλά αν οι ΗΠΑ αποσυρθούν απόαυτή, σίγουρα θα το μετανιώσουν", δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχάνι κατά τη διάρκεια τελετής που σηματοδοτεί την 12η επέτειο της Εθνικής Ημέρας Πυρηνικής Τεχνολογίας. Πρόσθεσε ότι η απάντηση της Τεχεράνης "θα είναι ισχυρότερη από ό, τι φαντάζονται και θα το δουν μέσα σε μια εβδομάδα".

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ "έχει μεγάλες αξιώσεις και πολλά σκαμπανεβάσματα στα λόγια και τις πράξεις του [και] προσπαθεί εδώ και 15 μήνες να σπάσει το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης", δήλωσε ο Ρουχάνι προσθέτοντας ότι η συμφωνία δεν έχει κλονιστεί από τέτοιες κινήσεις".

Η ακύρωση της συμφωνίας θα βλάψει τη διεθνή φήμη της Αμερικής, ενώ το Ιράν θα εμφανιστεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη ως υπεύθυνος και συνεργάσιμος εταίρος, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος. "Αν αποσυρθούν, θα σήμαινε ότι δε δεσμεύονται από τα λόγια τους", πρόσθεσε.

Ο Ρουχάι τόνισε ότι το Ιράν δεν μπορεί να χάσει χρόνο για να ενισχύσει τις στρατιωτικές του ικανότητες, λέγοντας: "θα παράγουμε όπλα απαραίτητα για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας σε μια τόσο ασταθή περιοχή ... αλλά δε θα χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας ενάντια στους γείτονές μας".

Ο Ρουχάι δεν είναι ο μόνος ανώτερος αξιωματούχος που προειδοποιεί τις ΗΠΑ για την πυρηνική συμφωνία. Την περασμένη εβδομάδα ο Ali Akbar Salehi, επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, δήλωσε ότι "θα υπάρξουν ειδικές συνθήκες" εάν η Ουάσιγκτον αποχωρήσει από τη συμφωνία. Σε περίπτωση που οι ηγέτες του Ιράν αποφασίσουν να δράσουν, θα υπάρξει "μια ιδιαίτερη έκπληξη για όσους αποθαρρύνουν τη συμφωνία", ανέφερε, όπως ανέφερε το Press TV.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail