Ας μην πέσουμε τόσο χαμηλά - Παράταση για έξι μήνες των περικοπών στις συντάξεις αν δώσουμε τη Μακεδονία;

Freepen.gr - «Την παράταση για έξι μήνες των περικοπών στις συντάξεις που έχουν ψηφιστεί για να ισχύσουν την 1η Ιανουαρίου 2019 θα λάβει ως δώρο η ελληνική κυβέρνηση εάν κλείσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων» σημειώνει η Μαρία Βουργάνα στο ρεπορτάζ της για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Όπως σημειώνει το κείμενο: «Εγκυρες ευρωπαϊκές πηγές, μεταφέροντας στα «ΝΕΑ» συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου, εμφανίζουν τους Γερμανούς να έχουν υποσχεθεί στον Αλέξη Τσίπρα ένα αντάλλαγμα με ισχυρά πολιτικά οφέλη για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που καταλήξει σε συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων με τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ. Πρόκειται για τη μετάθεση κατά έξι μήνες του μέτρου των περικοπών στις συντάξεις, γεγονός που εκτιμάται ότι θα δώσει βαθιά ανάσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο και θα ανοίξει στον Αλέξη Τσίπρα τον δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών τον Μάιο του 2019»

Προφανώς μας έχουν για...ψιλικατζήδες ενώ όλοι νομίζαμε ότι το αντάλλαγμα θα ήταν ένα μεγάλο κούρεμα στο χρέος. Τελικά σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ το αντάλλαγμα θα είναι να μετατεθεί το πετσόκομα των συντάξεων έξι μήνες αργότερα.

Οι Γερμανοί μας ξεφτιλίζουν, είμαστε θα πέσουμε τόσο χαμηλά παραμερίζοντας το ξεκάθαρο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στα δύο συλλαλητήρια ή θα πρέπει να ελπίζουμε στο ότι οι Σκοπιανοί δε θα κάνουν ούτε ένα εκατοστό πίσω;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail