Δεν είναι "τρελοί", έμποροι είναι!


Διαβάζω και ακούω συνέχεια ''τρελάρας ο Ερντογάν'', ''ανισόρροπος ο Τραμπ'', ''παράφρων ο Πούτιν'', ακόμα και από τα , ο Θεός να τα κάνει, επίσημα υπουργικά χείλη της χώρας που υποδύονται τους Κυβερνήτες και εκπροσώπους μας!

Της Γεωργίας Μπιτάκου  

Και διερωτώμαι, έχετε στην κατοχή σας, όσοι ισχυρίζεστε πως είναι διαταραγμένοι οι παραπάνω ηγέτες, επίσημη ιατρική γνωμάτευση ή οι Έλληνες χάσαμε το διαχρονικό προσόν να βλέπουμε πίσω από τη ''βιτρίνα'', να κρίνουμε με ενδελεχή ματιά, να αξιολογούμε χωρίς παρωπίδες, να αντιλαμβανόμαστε όχι όσα θέλουν να μας παρουσιάσουν για δεδομένα αλλά το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Για τους ανεπαρκείς πολιτικούς μας, διόλου εντύπωση κάνει, να αποδίδουν στην ...τρέλα, αποφάσεις ηγετών που προτάσσουν τα εθνικά και οικονομικά τους συμφέροντα, την ώρα που οι δικοί μας πολιτικοί ταγοί, έχουν απροκάλυπτα διακοσμητικό ρόλο στην επικείμενη αλλαγή των διεθνών ισορροπιών, στην ανακατάταξη των συσχετισμών και στην αναδιαμόρφωση, όπως όλα δείχνουν, του παγκόσμιου χάρτη.

Όχι, δεν είναι τρελοί....έμποροι είναι και πολύ καλοί στη ''δουλειά'' τους!

Οι πόλεμοι πάντα για οικονομικούς λόγους γινόντουσαν ακόμα και αυτός της Τροίας, που ειδικά σε εμάς τις γυναίκες, αρέσει να πιστεύουμε ότι έγινε για τα μάτια της ωραίας Ελένης και για όσα σήμερα υφαίνονται και δρομολογούνται στη διεθνή σκακιέρα , προφανέστατα τα κίνητρα μόνο οικονομικά είναι και ας πρέπει να βαφτούν με ανθρώπινο αίμα, συνέπεια εξάλλου παντελώς αδιάφορη για τους κατέχοντες την εξουσία!

Ο Ξέρξης έστειλε στο Λεωνίδα , αγγελιοφόρο να ζητήσει την παράδοσή του και ο Μουσολίνι τελεσίγραφο στον Μεταξά ...στην εποχή μας (αυτή τη θλιβερή του Μάτριξ εποχή), οι απειλές εξαπολύονται με ...τιτιβίσματα στο Twitter και σε κόντρες λεκτικές για το ποιος έχει καλύτερους πυραύλους!

Η υφήλιος παγώνει και δικαίως και οι λαοί ψάχνουν καταφύγια για να τρέξουν να κρυφτούν.
Διάβασα και ''κριτική'' πως ο Τραμπ θα πάει σε πόλεμο για να γλυτώσει από την πίεση που του ασκούν τα μίντια με τις καταγγελίες της πορνοστάρ και κάπου εκεί σταμάτησα να διαβάζω γιατί θεωρώ ότι το.... τερματίσαμε!

Το τερματίσαμε σαν ανθρωπότητα, σαν πολίτες, σαν μυαλά, σαν καρδιές...

Δυστυχώς τελευταία πάω σε πολλές κηδείες, μια και τα μνημόνια που ήρθαν να μας ''σώσουν'' στέλνουν διαρκώς φίλους, συγγενείς και συμπολίτες μας στον τάφο κυριολεκτικά και παρατηρώ ότι οι άνθρωποι μένουν σχεδόν βουβοί κατά τη διάρκεια της τελετής, έχουν παύσει να θρηνούν, ενώ στο παρελθόν ο θρήνος και το μοιρολόι ήταν συγκλονιστικά κατά τη διάρκεια μιας κηδείας. 

Σκέφτομαι ότι πλέον δύσκολα μπορεί κάτι να ενεργοποιήσει το συναισθηματικό μας χαρακτήρα, αδρανοποιήθηκε μέσα μας ακόμα και το δάκρυ.

Έτσι ακριβώς λειτουργεί ο παραλογισμός και η φρίκη, ο βιασμός και το έγκλημα, ο εξευτελισμός και η άδικη απώλεια, προκαλούν ''πάγωμα'' αισθήσεων, αντιδράσεων, ενστίκτων.

Είμαστε ''παγωμένοι'' λαοί, μπλοκαρισμένοι, ούτε καν φοβισμένοι, σαν μαριονέτες περιμένουμε από τον ιμπρεσάριο - χειριστή μας, να κουνήσει τα σχοινιά και να μας καθορίσει τη δράση.

Αντιλαμβάνομαι ότι η μόνη ουτοπία είναι να ονειρεύεσαι ηγέτες που αρμονικά θα συνυπάρχουν, ο καθένας θα κοιτάει την πατρίδα του και το εθνικό του συμφέρον, χωρίς να ενοχλεί τον άλλο ακόμα και όταν ο άλλος έχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο υπέδαφός του, θα μάχονται για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, την ελευθερία.

Δυστυχώς δεν γίνεται να συνταξιοδοτηθεί ο ...διάολος...όχι ακόμα και όσο υπάρχει η δύναμη του κακού θα υπάρχει και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η απληστία, η παραδοπιστία, η προδοσία, η εξουσιομανία, ο αριβισμός και αναπόφευκτα... ο πόλεμος που πάντα συμπορεύεται με ανθρώπινες απώλειες, ξεριζωμένους, καταστροφή, σπαραγμό.

Δεν είναι τρελοί, ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και πρέπει από απελπισμένοι αιθεροβάμονες να γίνουμε μάχιμοι ρεαλιστές πριν να είναι αργά.

Ο Άτλαντας έτσι όπως τον αποτυπώσαμε εγκεφαλικά στο σχολείο , θα αλλάξει και έλαχε στην γενιά μας να ζήσει την επανέκδοσή του γιατί με τον ένα ή άλλο τρόπο... θα τη ζήσουμε.

Ακόμα και εάν συνεχίσουμε να κλεινόμαστε στο μικρόκοσμό μας και να υποκρινόμαστε ότι ''κοιμόμαστε'' και δεν βλέπουμε...τις συνέπειες του εγκλήματος θα τις υποστούμε σε μικρό ή μεγάλο βαθμό.

Ακόμα και να μεταναστεύσουμε στη Νέα Ζηλανδία εκεί στους Μαορί, που έχω φίλους και ξέρω πόσο υπέροχα ζούνε και πάλι δυστυχισμένοι θα είμαστε μακριά από πατρίδα, φίλους συγγενείς, συνείδηση και τιμή.

Πρέπει να μείνουμε λοιπόν και να αντιμετωπίσουμε με αξιοπρέπεια καταρχήν το Ελληνικό πρόβλημα για να σηκώσουμε κατόπιν και τα διεθνή βάρη.

Εμείς όμως είμαστε ακέφαλοι εντελώς, χωρίς κυβέρνηση, χωρίς πλάνο , στρατηγική, όραμα , διέξοδο , εγκλωβισμένοι στις πολιτικές μας συμπληγάδες, που ως Αργοναύτης Φινέας πρέπει να αφήσουμε να πετάξει το ''περιστέρι''(πνεύμα) πρώτα ανάμεσα στις πέτρες για να μείνουν ανοιχτές, για να καταφέρει στη συνέχεια να πλεύσει και η Αργώ(πατρίδα).

Το μυαλό μας, ευτυχώς δεν μας έχει προδώσει ακόμα, πλέον έχουμε αντιληφθεί, έχουμε κατανοήσει και ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε , όσο δύσκολο και να μοιάζει.

Μη χάσουμε άλλο χρόνο με κατεύθυνση προς τη συντριβή μας, να πάρουμε ξανά την τύχη της χώρας στα χέρια μας, ως υπερήφανος λαός και να βρούμε εκείνες τις αξιόλογες προσωπικότητες με μια μόνο αδιαπραγμάτευτη δικλείδα, τον πατριωτισμό, να αναλάβουν άμεσα να ανασυγκροτήσουν τη χώρα καθιστώντας την αξιόπιστο συνομιλητή και διαπραγματευτή που θα έχει λόγο στην επαναχάραξη του Άτλαντα!

Και για να φτάσουμε το συντομότερο σε αυτή την κατεύθυνση, θέλει αφύπνιση, ξεσηκωμό, διεκδίκηση, μαχητικότητα, επιμονή, κινητοποίηση χωρίς τέλος...Το να είσαι ''Πολίτης'' δεν είναι ρόλος που υποδύεσαι περιστασιακά, ούτε ένδυμα που επιλέγεις ανάλογα τις διαθέσεις και τους σκοπούς σου, πρέπει να είναι μόνο τρόπος ζωής:

Επιλέγω να είμαι πολίτης γιατί επιλέγω να ζω και εάν ξεχάσω ή αδιαφορήσω να είμαι πολίτης, το μόνο βέβαιο δεν θα ζω ως ελεύθερος ανεξάρτητος, αξιοπρεπής, ασφαλής, ολοκληρωμένος άνθρωπος!

ΔΙΕΞΟΔΟΣ πάντα υπάρχει για τους ευφυείς και γενναίους.....
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail