Ποιος μπορεί να έχει καντίνα - Τι ισχύει στο εξωτερικό και τι στην Ελλάδα που πάλι πρωτοπορεί!

Σε όλον τον κόσμο, οι καντίνες είναι παράδοση και εσχάτως μόδα, που μπορεί να προσφέρει και "ψαγμένες" γεύσεις υψηλής γαστριμαργικής τέχνης. Σε όλον τον κόσμο, για να δουλέψεις μια καντίνα, αρκεί να θες να δουλέψεις μια καντίνα. 

Θάνος Τζήμερος

Στην Ελλάδα πρέπει να ανήκεις σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες, όπως περιγράφονται από τον νόμο, ιδιότητα που πρέπει να αποδειχθεί προσκομίζοντας το ανάλογο πιστοποιητικό:

- άτομα με αναπηρία τουλάχιστον 67% και τυφλοί,
- πολύτεκνοι και τα παιδιά τους,
- τρίτεκνοι,
- ανάπηροι και θύματα ειρηνικής περιόδου του ν. 1370/1944,
- άτομα με αναπηρία πάνω από 50% που δεν οφείλεται σε πολεμικά γεγονότα,
- γονείς ανηλίκων τέκνων με ειδικές ανάγκες και γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης,
- ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες από την πρώην ΕΣΣΔ & τον Πόντο,
- Έλληνες τσιγγάνοι POM που έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας.

Αυτοί μπορούν να έχουν καντίνες. Εσύ όχι. Το μεγάλο πρόβλημα αυτού του κράτους είναι ότι μπέρδεψε την Πρόνοια με την Οικονομία. Έτσι όμως δεν πάει μπροστά ούτε η Πρόνοια ούτε η Οικονομία. (Για να μην σχολιάσω το ειδικό δικαίωμα που αποκτάει ένας τσιγγάνος απλώς και μόνο λόγω της φυλής του. Αυτό δεν είναι φυλετική διάκριση εις βάρος όλων των άλλων;)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...