«Αθέμιτος ανταγωνισμός - Σκοπός τους να βγάλουν τη Ρωσία εκτός ανταγωνισμού στην αγορά όπλων»

FILE PHOTO © Evgeny Biyatov / Sputnik
Freepen.gr - Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ αποσκοπούν στην απομάκρυνση της Ρωσίας από τη διεθνή αγορά όπλων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των συμμάχων της Ουάσινγκτον, προς το συμφέρον της αμερικανικής βιομηχανίας όπλων, δήλωσε σε ανακοίνωσή της η ρωσική κρατική τεχνική εταιρεία, Rostec αναφέρει το Russia Today.

Το γεγονός ότι η κορυφαία εταιρεία άμυνας της Ρωσίας, Rosoboronexport, στοχεύθηκε από την τελευταία δέσμη αμερικανικών περιορισμών έχει επιδείξει "τον πραγματικό στόχο αυτών των κυρώσεων", δήλωσε εκπρόσωπος της Rostec σε ρωσικά ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι όλες οι κατηγορίες της Ουάσιγκτον κατά της Μόσχας ήταν «για την απομάκρυνση της Ρωσίας από την παγκόσμια αγορά όπλων».

Η ρωσική εταιρεία καταγγέλλει την κίνηση των ΗΠΑ ως "αθέμιτο ανταγωνισμό". Η Rosoboronexport, η οποία ελέγχεται από τη Rostec, ασχολείται με την εμπορία ευρέος φάσματος προϊόντων, τεχνολογιών και υπηρεσιών στρατιωτικού και διπλού σκοπού υλικού ενώ ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών όπλων της Ρωσίας.

Την Παρασκευή, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε μια σειρά νέων μέτρων κατά της Μόσχας, με την κατηγορία "μιας σειράς κακοήθων δραστηριοτήτων σε ολόκληρο τον κόσμο". Συνολικά, 24 Ρώσοι και 14 οντότητες τέθηκαν στον κατάλογο. Εκτός από τη Rosoboronexport, επιβλήθηκαν περιορισμοί και σε μερικές μεγάλες ρωσικές εταιρείες ενέργειας, όπως η En + ή η Eurosibenergo, καθώς και βιομηχανικά γκρουπς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail