Η Κίνα προτρέπει την αποτίναξη δολαρίου και ευρώ στο εμπόριο με τη Ρωσία υπέρ των εθνικών νομισμάτων

QuinceMedia / pixabay
Freepen.gr - Δεν είναι απαραίτητο οι ρωσικές και κινεζικές επιχειρήσεις να πληρώνουν ο ένας τον άλλον σε δολάρια και ευρώ, όταν μπορούν να διακανονίζουν τους λογαριασμούς τους σε ρούβλια και γιουάν, υποστηρίζει ο Zhou Liqun, πρόεδρος της Ένωσης Κινέζων Επιχειρηματιών στη Ρωσία.

Οι ηγέτες των δύο χωρών θα πρέπει να σκεφθούν τη βελτίωση των σχέσεων, ιδίως στη χρηματοοικονομική συνεργασία. Γιατί να κάνετε πληρωμές με ξένο νόμισμα; Γιατί δολάριο; Γιατί ευρώ; Μπορούν να γίνουν απευθείας συναλλαγές στο γιουάν και στο ρούβλι ", δήλωσε στο RIA Novosti στο περιθώριο της διάσκεψης του Club Discussion Club στη Σαγκάη με τίτλο" Ρωσία και Κίνα: Προκλήσεις Σύγχρονης Ανάπτυξης ".

Σύμφωνα με το Zhou Liqun, οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις έδωσαν στη Ρωσία και την Κίνα την ευκαιρία να αναπτύξουν εμπορική και οικονομική συνεργασία. "Φυσικά, υπάρχουν κυρώσεις, υπάρχουν προβλήματα, αλλά υπάρχει ελπίδα και ευκαιρία", πρόσθεσε.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας, που αντιστοιχούσε πέρυσι στο 15% του ρωσικού διεθνούς εμπορίου. Τον Ιανουάριο του 2018, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σε 17,2%. Η Γερμανία, η οποία κατέχει τη δεύτερη θέση μεταξύ των εμπορικών εταίρων της Ρωσίας, έχοντας μερίδιο περίπου 8%.

Οι δύο χώρες σταδιακά καταργούν το δολάριο και το ευρώ στο εμπόριο. Το 2017, εννέα τοις εκατό των πληρωμών για ρωσικές εισαγωγές στην Κίνα έγιναν σε ρούβλια. Οι ρωσικές εταιρείες πλήρωσαν το 15 τοις εκατό των κινεζικών εισαγωγών στο γιουάν. Μόλις πριν από τρία χρόνια, οι αριθμοί ήταν δύο και εννέα τοις εκατό, αντίστοιχα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail