Μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων ρούχων αποχωρεί από την Τουρκία

Αναδημοσίευση από: news.gr

Μόνο στην Κωνσταντινούπολη λειτουργούν 21 καταστήματα

Έντονη είναι η φημολογία από την Τουρκία για λουκέτο μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων.

Δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου μεταδίδουν σήμερα πληροφορίες ότι τα καταστήματα της αλυσίδας ένδυσης, ZARA, που ανήκει στον μεγάλο ισπανικό όμιλο Inditex, αναμένεται να κλείσουν στην Τουρκία για οικονομικούς κυρίως λόγους.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν για τον ακριβή αριθμό των καταστημάτων που θα κλείσουν στην γείτονα είναι συγκεχυμένες καθώς ορισμένες ιστοσελίδες κάνουν λόγο για συγκεκριμένο αριθμό, ενώ άλλες για ολοκληρωτική αποχώρηση της γνωστής αλυσίδας ενδυμάτων από την χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στην Κωνσταντινούπολη λειτουργούν 21 καταστήματα.

Όσον αφορά στους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη ένας από τους σημαντικότερους φαίνεται να είναι τα ενοίκια στην Τουρκία και κυρίως στην Κωνσταντινούπολη που υπολογίζονται σε ευρώ ή σε δολάρια με αποτέλεσμα η μεγάλη υποτίμηση της λίρας να έχει επηρεάσει σημαντικά πολλούς καταστηματάρχες.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Cumhurriyet, το γεγονός ότι τα ενοίκια σε εμπορικά κέντρα αποπληρώνονται σε δολάρια αποτελεί μεγάλο πρόβλημα ακόμα και για τις πιο μεγάλες εταιρείες.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...