Δυσκολεύουν τα πράγματα

Χθές 26-4-2018 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνγκερ από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων προέβη ανάμεσα σε άλλα και σε δηλώσεις και εκκλήσεις για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Η Τουρκία σήμερα απάντησε μέσω τουρκικού ΥΠΕΞ με ιταμό ύφος και με μια δήλωση η οποία τίποτα καλό δεν προοιωνίζει για την εξέλιξη της υπόθεσης ομηρείας.

Greek Spirit
27-4-2018 

Προχθές οι Τούρκοι επέτρεψαν σε ΜΜΕ να πάρουν φωτογραφίες απο τους Έλληνες στρατιωτικούς κατά την μεταγωγή τους στο διαaστήριο της Αδριανούπολης όπου και απορίφθηκε η τρίτη αίτηση αποφυλάκισης τους.

Για πρώτην φορά οι Τούρκοι επέτρεψαν να διαρρεύσουν φωτογραφίες των Ελλήνων στρατιωτικών χωρίς να είναι καλυμμένα τα πρόσωπα τους προκειμένου να τονισθεί στην ελληνική γνώμη το γεγονός της κράτηση τους. Οι Τούρκοι παίζουν το παιχνίδι καλά κι έχουν όλο τον χρόνο στην διάθεση τους. Οι φωτογραφίες των στρατιωτικών αυτή δεν απεικόνιζαν κάποια άτομα με τα χαρακτηριστικά τους κρυμμένα αλλά την πραγματική εικόνα σε όλη την σκληρότητα της, δύο πραγματικά πρόσωπα σε πλήρη έκθεση μέσα σε μια πραγματική φυλακή.

Το επόμενο στάδιο της κλιμάκωσης θα είναι η μεταφορά τους απο τις φυλακές της Αδριανούπολης σε άλλες παρόμοιου τύπου στο εσωτερικό της Τουρκίας κάτι που κατά την εκτίμηση μου είναι πολύ πιθανό όσο ο Ερντογαν αυξάνει την πίεση για την έκδοση των ΄΄οχτώ΄΄ που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα.

H εκτίμηση αυτή είναι προσωπική και δεν στηρίζεται σε κάποια πληροφορία ή ένδειξη.
Εάν ο Ερντογάν μετακινήσει τους δύο Έλληνες στο εσωτερικό το πλήγμα που θα δεχθεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα είναι συντριπτικό.
Περαστικά μας ...
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...