Κίνηση ματ των Αμερικανών στην Ελλάδα – Πως “σβήνει” η Τουρκία από το χάρτη

Τα άλογα, οι μπάντες και το ασκέρι του Ερντογάν στην υποδοχή του Πούτιν δεν ήταν ικανά να κρύψουν κάποιες ειδήσεις που έστω και σε αντικαθεστωτικά, μικρά, μέσα, κυκλοφόρησαν στην Τουρκία. Οι ειδήσεις έχουν να κάνουν με την πλήρη υποβάθμιση της στρατηγικής σημασίας της χώρας για τους Αμερικανούς. Μια υποβάθμιση την ώρα που η Ελλάδα μπαίνει στο κάδρο με πλήρη αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ήδη υπαρχόντων και νέων αμερικανικών βάσεων.

Αναδημοσίευση από: newsit.gr

Η είδηση που αφορά στην Τουρκία είναι το τρίτο δρομολόγιο ενός γιγάντιου μεταφορικού αεροσκάφους των ΗΠΑ από τη βάση του Ιντσιρλίκ. Το C-5 των αμερικανών μετέφερε φορτίο 40 τόνων προς άγνωστη κατεύθυνση. Η βάση σε σχέση με το παρελθόν αποτελεί ουσιαστικά βάση “φάντασμα” καθώς πλην ελαχίστων υπηρεσιών η αμερικανική παρουσία έχει εκμηδενιστεί. Αν συνδυάσει κανείς και τη μεταφορά των πολεμικών αεροσκαφών Γερμανίας και ΗΠΑ τότε το Ιντσιρλίκ πλέον φαίνεται να μην παίζει κανέναν σημαίνοντα ρόλο και σε επίπεδο ΝΑΤΟ. Κάπου εδώ φαίνεται ότι μπαίνει στο κάδρο η Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί μετέφεραν και τα πυρηνικά όπλα που υπήρχαν στην Τουρκία. Μια πληροφορία που έρχεται λίγες ημέρες μετά την επιβεβαίωση της είδησης ότι ξεκίνησε η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης πυρηνικών στη βάση της Ανδραβίδας. Τα πυρηνικά από το Ιντσιρλίκ ήδη έχουν μεταφερθεί στη Ρουμανία, ωστόσο η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων στην Ελλάδα δείχνει ότι οι Αμερικανοί δημιουργούν “εναλλακτικές”.

Ταυτόχρονα η υποβάθμιση του Ιντσιρλικ συνδέεται και με τη μετεγκατάσταση των αμερικανικών drones από εκεί στο ΑΤΑ της Λάρισας, γεγονός που αναβαθμίζει και τον ρόλο και τη σημασία του Αρχηγείου της Τακτικής Αεροπορίας σε όλα τα επίπεδα. 


Η ενίσχυση της Αμερικανικής παρουσίας αφορά ωστόσο όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας, καθώς επεκτείνεται η συμφωνία για τη βάση της Σούδας στην Κρήτη, κομβικής σημασίας για τις αμερικανικές επιχειρήσεις στην Ευρύτερη περιοχή, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται και η τεχνική βάση ελικοπτέρων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ένα λιμάνι το οποίο έχει επιλεγεί και για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου από αμερικανικά πλοία.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...