Τα κάνουν όλα αόρατα ή “τρελαίνει” τα ραντάρ η Κίνα με μεταϋλικά;

Κινέζοι επιστήμονες δοκιμάζουν πειραματικές τεχνολογίες εξαφάνισης του ίχνους στα ραντάρ αεροσκαφών μη stealth τεχνολογίας. Με τον τρόπο αυτό κάθε αεροσκάφος θα μπορούσε να είναι «αόρατο» στα εχθρικά ραντάρ ή να παρουσιάζει τριπλό ίχνος, εμφανιζόμενο το ένα για τρία! Οι Κ ινέζοι επιχειρούν να δημιουργήσουν έναν συνθετικό «αόρατο μανδύα» για τα αεροσκάφη τους, αναφέρει ο Τύπος.

Αναδημοσίευση από: defence-point.gr

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Nanjing, προσπαθούν να μεταβάλουν την αντίδραση των ραδιοκυμάτων επί της επιφάνειας ενός αεροσκάφους ώστε να δημιουργείται μια εικόνα «φάντασμα» ή να εξαλείφεται το ίχνος του στο ραντάρ.

Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν ένα τμήμα του αεροσκάφους εμφανιζόταν ως από πλαστικό, ανέφερε ένας επιστήμονας. Άλλος αντέτεινε πως είναι δυνατόν το ένα αεροσκάφος να εμφανίζεται ως τρία στις οθόνες των αντιπάλων ραντάρ και όλα αυτά με τη χρήση μεταϋλικών.

Τα μεταϋλικα Είναι υλικά που δεν υπάρχουν στη Φύση, αλλά κατασκευάζονται θεωρητικά και στη συνέχεια εργαστηριακά. Οι εν λόγω τεχνολογίες μπορεί να δοκιμαστούν στα μη stealth κινεζικά μαχητικά J-11 και J-15. Ωστόσο τα εμπόδια παραμένουν. Το μεγαλύτερο δε αφορά τη μαζική παραγωγή των μετά-υλικών.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...